Jaunumi Vidzemes pašvaldībās

Līdz 31. oktobrim Alūksnes novada jaunieši vecumā no 18 līdz 30 gadiem aicināti piedalīties Alūksnes novada pašvaldības rīkotajā „Alūksnes novada jauniešu biznesa ideju konkursā” un iesniegt savus pieteikumus, lai saņemtu pašvaldības finansējumu uzņēmējdarbības sākšanai.

Pašvaldība nu jau vairākās kārtās ir izsludinājusi šādu konkursu, kura mērķis ir veicināt jaunu uzņēmumu un saimnieciskās darbības veicēju veidošanos Alūksnes novada teritorijā jauniešu vidū, tā motivējot viņus sava biznesa uzsākšanai un veicinot uzņēmējdarbības attīstību šajā vecuma grupā.

Kopējais finanšu apjoms, ko šajā kārtā pašvaldība paredzējusi piešķirt jaunajiem uzņēmējiem, ir 5700 EUR. Savukārt viens konkursa uzvarētājs var pretendēt saņemt atbalsta summu līdz pat 2850 EUR.

Konkursa pieteikumu var iesniegt Alūksnes novadā dzīvesvietu deklarējis jaunietis vecumā no 18 līdz 30 gadiem, kurš, atbalsta gadījumā, apņemas nodibināt un reģistrēt komercreģistrā komersantu un uzsākt komercdarbību vai reģistrēt un uzsākt saimniecisko darbību. Pretendentiem jāņem vērā, ka piedalīties konkursā var, ja persona iepriekš nav veikusi komercdarbību (saimniecisko darbību) un nav īpašnieks jau esošam uzņēmumam.

Konkursa uzvarētāji iegūs tiesības noslēgt līgumu ar pašvaldību par finansējuma saņemšanu komersantu izveidošanai un komercdarbības uzsākšanai.

Konkursā atbalstāmas ir tās izmaksas, kas tieši saistītas ar komercdarbības izveidi, sākotnējiem ieguldījumiem komercdarbības pamatlīdzekļos, kā arī nemateriāliem ieguldījumiem, projekta tāmes izmaksām.

Iesniegtie projekti tiks vērtēti pēc tādiem kritērijiem kā komercdarbības idejas oriģinalitāte, komercdarbības projekta novērtējums, produkts/pakalpojums (izaugsmes iespēja, cenu politika, tehnoloģiskie risinājumi, dzīvotspēja), plānotais finanšu stāvoklis (ieņēmumu ticamība, izmaksu sabalansētība), pašieguldījums projekta īstenošanā un papildus piesaistītais finansējums projekta īstenošanai.

Lūdzam pretendentus ar konkursa nolikumu iepazīties pašvaldības mājas lapas www.aluksne.lv sadaļā „Konkursi” vai pašvaldības kancelejā. Mājas lapā pieejamas arī veidlapas, kas jāaizpilda, un kopā ar pretendenta CV jāiesniedz, piesakoties projektu konkursam.

Papildus informāciju, kā arī neskaidros jautājumus var uzdot, rakstot uz e-pasta adresi: indra.levane PIE aluksne PUNKTS lv. Pieteikumus iesniegt var personīgi vai, sūtot pa pastu Alūksnes novada pašvaldībai Dārza ielā 11, Alūksnē, Alūksnes novadā, LV-4301 līdz 31. oktobrim pulksten ­­­­16.00.

Informāciju sagatavoja:
Evita Aploka
Alūksnes novada pašvaldības
sabiedrisko attiecību speciāliste
tālrunis: 64381502; 26646749
evita.aploka PIE aluksne PUNKTS lv
www.aluksne.lv

 

03.10.2014

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031