Jaunumi Vidzemes pašvaldībās

Jau trešo gadu Valmiera ir starp 15 Latvijas pilsētām – Rīgu, Jelgavu, Ventspili, Daugavpili, Jēkabpili, Liepāju, Rēzekni, Gulbeni, Cēsīm, Kuldīgu, Alūksni, Rojas novadu, Ogri un Saldu, kur no 13. līdz 17.oktobrim norisināsies Karjeras nedēļa 2014.

Tas ir pasākumu cikls, kura laikā jauniešiem ir iespēja tikties ar dažādu profesiju pārstāvjiem, karjeras konsultāciju laikā uzzināt savus talantus un pilnveidojamās puses, „projektēt” savu nākotnes profesiju un dzīvesveidu, piedalīties radošajās darbnīcās, konkursos, laimēt balvas un iesaistīties citās aktivitātēs. Šogad pasākumos īpaša uzmanība būs pievērsta jauniešu pašizvērtējumam un savu spēju izzināšanai pirms lēmuma pieņemšanas par savu nākotnes profesiju vai nozari. Tā kā šī gada vadmotīvs ir „Karjeras kurpe”, skolēni mēģinās „piemērīt dažādas karjeras” gan savā skolā, gan pilsētā organizētajos pasākumos.

Karjeras nedēļas atklāšanas pasākums notiks 13.oktobrī plkst.14.00 jaunajā Vidzemes Augstskolas inženierzinātņu kompleksā Tērbatas ielā 10, kur pulcēsies skolu pašpārvaldes, izglītības iestāžu direktori, karjeras konsultanti, uzņēmumu vadītāji un Nodarbinātības valsts aģentūras pārstāvji, lai diskutētu par darba tirgus iespējām Valmierā.

Arī mazākie valmierieši ir aicināti piedalīties Karjeras nedēļas pasākumos, pētot savu vecāku un vecvecāku profesijas un piedaloties zīmējumu konkursā „Manas mammas, mana tēta, manas vecmammas, mana vectētiņa darba kurpes”. Iesniegtie darbi Karjeras nedēļas laikā būs aplūkojami Valmieras bibliotēkā. Ikviens izstādes apmeklētājs līdz 16.oktobra vakaram aicināts nobalsot par zīmējumu, kas iepaticies visvairāk.

Jāpiemin, ka arī Valmieras Profesionāla vidusskola un Vidzemes Augstskola vērs savas durvis vispārējo izglītības iestāžu skolēniem, lai atraktīvā veidā iepazīstinātu ar savu piedāvājumu. Savukārt 7.-8.klašu skolēniem būs iespēja „iekāpt praktikanta kurpēs” kādā no Valmieras uzņēmumiem.

Kurpes simbolizē kustību, tāpēc šīs nedēļas ietvaros tiek plānotas arī sportiskas aktivitātes – flashmob, volejbola turnīrs un foto orientēšanās.

Karjeras nedēļas Valmierā pasākumu programma aplūkojama www.valmiera.lv sākumlapas sadaļā „Karjeras nedēļa”.

Karjeras nedēļu organizē Valsts izglītības attīstības aģentūra un Eiropas Komisijas Euroguidance tīkla programma sadarbībā ar 15 Latvijas pilsētu un novadu pašvaldībām un to izglītības pārvaldēm.

Informāciju sagatavoja:
Justīne Deičmane
Valmieras pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību un tūrisma nodaļas
sabiedrisko attiecību speciāliste
Mob. tālr.: 26186068

01.10.2014

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031