Jaunumi Vidzemes pašvaldībās

Nedēļas nogalē Kocēnu novada Zilākalna pagasta svētku ietvaros tika atklāts suņu pastaigu un adžiliti treniņu laukums, kas ir viens no retajiem šāda tipa laukumiem Latvijā. Laukums ir pieejams ikvienam, kas rūpējas par savu suni un vēlas nodrošināt savam mīlulim kvalitatīvu pastaigu un treniņu. Pastaigu laukums izveidots Kocēnu novada domes izsludinātā neformālo iedzīvotāju iniciatīvu grupu projektu konkursa ietvaros, neformālajai iedzīvotāju grupai „Man un manam draugam, bet ne tikai" īstenojot savu projektu „Mans rotaļīgais draugs".

Suņu pastaigu laukums atrodas Zilākalna pagasta centrā, blakus skeitparkam. Šajā laukumā suņu saimniekiem ir iespēja pastaigāties ar suni un nodarbināt savu mīluli. Laukumā atrodas dažādi šķēršļi un suņu apmācību aprīkojums: kalns, laipa, riepas, šūpoles u.c. Šeit ir gaidīts ikviens suņu īpašnieks ar savu četrkājaino draugu.

Kā pastāstīja Zilākalna pagasta pārvaldes vadītāja Anita Žogla, iecere par suņu pastaigu laukuma izveidošanu radās jau senāk un beidzot tā ir īstenota. Laukums ir izveidots, lai novirzītu suņu pastaigas no ielām un parka uz pastaigu laukumu. Tā tiek panākts, ka Zilākalna pagasta teritorija ir sakoptāka un suņu īpašniekiem ir iespēja kvalitatīvi nodarbināt savu mīluli. Tāpat būs iespēja uzlabot tradicionālā pasākuma „Vidzemes suns" norisi un nodrošināt sacensību daudzveidību. Zilākalnā katru gadu notiek sporta svētki suņu saimniekiem "Vidzemes suns" ar sacensībām dažādos suņu sporta veidos, jautrības stafetēm un dažādiem konkursiem.

Zilākalna pagasta svētkos par jauno suņu pastaigu laukumu pozitīvi izteikušies iedzīvotāji no kaimiņu pagastiem. Arī kaimiņu pagastu suņu īpašnieki vēlas nodarbināt savus suņus pastaigu laukumā un tajā esošajos šķēršļos. Vietējie suņu īpašnieki jau aktīvi apmeklē laukumu, un, lai pilnvērtīgi to izmantotu, tiek plānoti pasākumi, kuros suņu īpašnieki varēs kopīgi trenēt un nodarbināt savus suņus.

Adžiliti ir suņu sporta veids, kur hendleris vada suni pa šķēršļu trasi uz laiku un precizitāti. Adžiliti trase sastāv no dažādiem standarta šķēršļiem. Galvenais adžiliti uzdevums – ātrāk par citiem izskriet trasi, pārvarot šķēršļus. Adžiliti galvenais mērķis ir, lai saimnieks un suns savstarpēji saprastos un abi kopā gūtu prieku no šīs nodarbes. Adžiliti ir interesants un aizraujošs sporta veids, un tas ir populārs gandrīz visās pasaules valstīs.

Iedzīvotāju iniciatīvu grupu projektu konkursu Kocēnu novada dome rīkoja otro gadu, un šim mērķim 2014. gada budžetā pašvaldība paredzēja finansējumu 7000 eiro apmērā. Viena projekta pieteikuma īstenošanai no pašvaldības pieprasītā finansējuma apmērs nevarēja pārsniegt 700 EUR. Konkursā piedalīties bija aicinātas iedzīvotāju iniciatīvu neformālās grupas, kurās apvienojušies vismaz pieci vietējie iedzīvotāji, kā arī nevalstiskās organizācijas, biedrības, nodibinājumi un reliģiskās organizācijas, kas Kocēnu novada administratīvajā teritorijā vēlas īstenot sabiedriski nozīmīgas aktivitātes, sekmēt apkārtējās vides sakārtošanu un uzlabot iedzīvotāju dzīves kvalitāti. Šogad konkursā tika saņemti 17 pieteikumi, no kuriem apstiprināja 11.

 

Informāciju sagatavoja:
Eva Eglīte
Attīstības nodaļas vadītāja
Kocēnu novada dome
Tālr.: 642 07683
E-pasts: eva.eglite PIE kocenunovads PUNKTS lv
www.kocenunovads.lv

 

10.09.2014

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031