Jaunumi Vidzemes pašvaldībās

6.septembrī, Azerbaidžānas delegācijas vizītes laikā Gulbenes novadā, starp Gulbenes novada domi un Azerbaidžānas Republikas Hizi rajona izpildvaru tika parakstīts sadarbības līgums, kura mērķis ir nostiprināt savstarpējo sadarbību kultūras, tūrisma, veselības aizsardzības jomās, kā arī atbalstīt ekonomisko un lietišķo saišu veidošanu.

Līgumu Gulbenes novada domes vārdā parakstīja domes priekšsēdētājs Nikolajs Stepanovs, bet  Azerbaidžānas Republikas Hizi rajona izpildvaras vārdā Izpildvaras vadītājs – Hazars Aslanovs.

Parakstītais sadarbības līgums paredz draudzīgo attiecību paplašināšanu starp Hizi rajona un Gulbenes novada iedzīvotājiem – pieredzes apmaiņas veicināšanu starp Hizi rajona izpildvaru un Gulbenes novada domi attīstības projektu īstenošanā; kultūras un lietišķo saišu veicināšanu; sadarbību kultūras, tūrisma, vides aizsardzības un kultūras mantojuma aizsardzības un saglabāšanas jomā.

Tāpat puses ir vienojušās, ka veicinās pieredzes apmaiņu lauksaimniecības un komunālās saimniecības jomā, atbalstīs iedzīvotāju līdzdalības projektus un speciālistu sagatavošanu, kā arī veltīs pūliņus, lai izveidotu Azerbaidžānas kultūrai veltītu stūrīti kādā no Gulbenes (vai novada) parkiem, tāpat stūrīša izveidei kādā  Hizi rajona parkā, kas veltīts Latvijas kultūrai.

Gulbenes novada domei jau ir noslēgti sadarbības līgumi ar Dāniju, Lietuvu, Igauniju, Ungāriju, Itāliju, Krieviju, Poliju, Baltkrieviju, bet uzsākta sadarbība ar Gruziju un Moldovu.

Līguma parakstīšanas brīdī klāt bija arī Vidzemes plānošanas reģiona vadītājs Hardijs Vents, Gulbenes novada domes deputāti, pārvalžu vadītāji un speciālisti.

Azerbaidžānas delegācija Gulbenes novadā uzturējās no 5. līdz 7.septembrim.

Vizītes laikā jaunie sadarbības partneri apmeklēja Rankas pagastu, piena pārstrādes uzņēmumu AS „Rankas piens”, Rankas pamatskolu, kāpostu pārstrādes uzņēmumu SIA „Dimdiņi”, piedalījās Bānīša svētkos Gulbenē un Stāmerienā.

2013.gada novembrī Gulbenes novada domes priekšsēdētājs Nikolajs Stepanovs tika iekļauts Latvijas pašvaldību vadītāju delegācijā, kas devās uz Baku, Azerbaidžānā, lai tiktos ar Azerbaidžānas pašvaldību asociāciju un pašvaldību pārstāvjiem, un pārrunātu turpmākās sadarbības iespējas.

Informāciju sagatavoja:

Gunta Krevica,

Sabiedrisko attiecību speciāliste

Gulbenes novada dome

T.26191107, e-pasts: gunta.krevica PIE gulbene PUNKTS lv

09.09.2014

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031