Jaunumi Vidzemes pašvaldībās

Trešdien, 10. septembrī, no plkst. 10.00 līdz plkst. 18.30 Vaidavas pagasta „Silkalnos" notiks izglītojošs seminārs „Ar meža veltēm caur virtuvi uz zāļu skapīti", ko organizē Meža konsultāciju pakalpojumu centra (MKPC) Ziemeļvidzemes nodaļa. Semināra ietvaros notiks praktiskās nodarbības par šādām tēmām - augu ievākšana un līdzpaņemto augu atpazīšana, svaigu augu izmantošana: apliekamajos, kompresēs, vannās, inhalācijās, ēdienos, sīrupos, izvilkumos un tinktūrās, augu sagatavošana produktu gatavošanai: smalcināšana, malšana, vītināšana un kaltēšana, kā arī praktiska ziežu, eļļu un skrubju izgatavošana.

ien, 11. septembrī, Kocēnu novada domes administrācijas ēkā notiks Kocēnu novada domes sēde.

Piektdien, 12. septembrī, Kocēnu novadā norisināsies novadnieka, folkloras vācēja un novadpētnieka Kārļa Bukuma 130 gadu jubilejai veltīti pasākumi. Plkst. 11.00 Kocēnu pagasta 1. bibliotēkā atklās izstādi „Es turpinu uz tēva mājām iet”, kurā apkopotas vēstures liecības par K.Bukuma radošo darbību un dzīves gājumu, plkst. 11.30 pasākuma dalībnieki kopīgi dosies uz K.Bukuma dzimtajām mājās Vaidavas pagasta „Gribiešos”, kur plkst. 12.00 atklās piemiņas plāksni. Pēc tam sāksies sāksies K.Bukuma 130 gadu jubilejai veltīta konference, kuras noslēgumā paredzēta diskusija „Mēs – savam novadam”. Pasākumu organizē iedzīvotāju iniciatīvu darba grupa „Savam novadam” ar Kocēnu novada domes finansiālu atbalstu.

Piektdien, 12. septembrī, plkst. 18.00 Bērzaines tautas namā norisināsies dzejas dienu pasākums "Starp vasaru un rudeni". Viesosies Aivars Ustups (žurnālists no laikraksta "Liesma"), Valmieras drāmas teātra aktieris Kārlis Neimanis. Pasākuma laikā notiks Alvila Rozentāla izstādes atklāšana.

15. septembrī no plkst. 11.00 līdz plkst. 14.00 Rubenes baznīcā notiks seminārs par aktualitātēm kultūras pieminekļu restaurācijā. Semināra mērķis ir aplūkot skatījumu, kā Eiropas Savienībā iesaka organizēt kultūras pieminekļu, tai skaitā dievnamu, restaurācijas procesu. Seminārā iepazīstinās ar vadlīnijām, kas tiek gatavotas Gotlandes universitātē un praktiskiem risinājumiem, veicot dievnamu restaurāciju. Dalībai seminārā nepieciešama iepriekšēja pieteikšanās, zvanot pa tālr. 64232224 vai rakstot uz e-pasta adresi kanceleja PIE simanadraudze PUNKTS lv.

Svētdien, 21. septembrī, Valmierā notiks sacensības „Sportlat Valmieras maratonā 2014". Lai veicinātu Kocēnu novada iedzīvotāju interesi par aktīvu un veselīgu dzīvesveidu, Kocēnu novada dome piedāvā Kocēnu novada iedzīvotājiem un "Kocēnu sporta kluba" sportistiem pašvaldības apmaksātu dalību 10 km vai pusmaratona distancē. Interesenti aicināti līdz 15. septembrim pieteikt savu dalību Kocēnu novada sporta darba organizatoram Jānim Dainim (tālr. 27885551, e - pasts: janis.dainis PIE kocenunovads PUNKTS lv).

Septembrī  Bērzaines pagasta pārvaldes ēkā skatāma fotokluba "Vidzeme" foto akcija - izstāde "Kocēnu novada svētki – Bērzainē".

Bērzaines pagasta pārvaldes ēkas vestibilā līdz 7. oktobrim apskatāma izstāde “Tāds bija laiks: Latvijas Tautas frontes izveide un darbība Valmierā un Valmieras rajonā" (Valmieras muzeja fonda materiāls).

 

Iepirkumi:

 

Kocēnu novada dome ir izsludinājusi iepirkuma procedūru "Vaidavas sporta nama ģērbtuvju remontdarbi". Ar iepirkumu procedūras nolikumu iespējams iepazīties Kocēnu novada domē (Alejas ielā 8, Kocēnos) vai lejupielādēt www.kocenunovads.lv. Pretendenti piedāvājumus var iesniegt personīgi vai atsūtot pa pastu līdz 2014. gada 9. septembrim plkst. 14.00.

Kocēnu novada dome ir izsludinājusi iepirkuma procedūru "Sējēju ielas un ar to saistīto komunikāciju būvdarbi". Ar iepirkumu procedūras nolikumu iespējams iepazīties Kocēnu novada domē (Alejas ielā 8, Kocēnos) vai lejupielādēt www.kocenunovads.lv. Pretendenti piedāvājumus var iesniegt personīgi vai atsūtot pa pastu līdz 2014. gada 12. septembrim plkst. 14.00.

Kocēnu novada dome ir izsludinājusi iepirkuma procedūru „Degvielas iegāde Kocēnu novada domes vajadzībām". Ar iepirkumu procedūras nolikumu iespējams iepazīties Kocēnu novada domē (Alejas ielā 8, Kocēnos) vai lejupielādēt www.kocenunovads.lv. Pretendenti piedāvājumus var iesniegt personīgi vai atsūtot pa pastu līdz 2014. gada 29. septembrim plkst. 14.00.

 

Vairāk informācijas www.kocenunovads.lv

 

Informāciju sagatavoja:
Eva Eglīte
Attīstības nodaļas vadītāja
Kocēnu novada dome
Tālr.: 642 07683
E-pasts: eva.eglite PIE kocenunovads PUNKTS lv
www.kocenunovads.lv

09.09.2014

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031