Jaunumi Vidzemes pašvaldībās

Pirmdien, 1. septembrī, Burtnieku novadā viesojās biedrības „Valmieras - Giterslo reģionu sadarbībai” sadarbības partneri no Giterslo apriņķa Vācijā. Delegācija apmeklēja Rencēnu pamatskolas, Burtnieku Ausekļa vidusskolas un Burtnieku pagasta PII „Sienāzītis” Zinību dienai veltītos svinīgos pasākumus, kā arī Burtnieka ezeru, Burtnieku zirgaudzētavu un degustēja kaņepju sviestu ZS „Adzelvieši”.

Vizītes laikā delegācijai bija iespēja ne tikai vērot svētku priekšnesumus skolās, bet arī apskatīt izglītības iestāžu telpas, iepazīties ar skolotājiem un skolēniem, uzzināt par skolu darbību un attīstības plāniem. Tāpat tika apspriestas potenciālās sadarbības jomas nākotnē. Pēc skolu apskates viesi atzinīgi novērtēja šogad plānotos siltināšanas un renovācijas darbus Burtnieku Ausekļa vidusskolā, lai uzlabotu tās energoefektivitāti.

Viesi bija sarūpējuši arī dāvanas izglītības iestādēm. Īpaši siltu sveicienu pirmajā skolas dienā biedrības „Valmieras - Giterslo reģionu sadarbībai” pārstāvji teica PII „Sienāzītis” audzēkņiem, uzdāvinot jaunas rotaļlietas, kā arī sniedza bērnudārzam finansiālu atbalstu 500 eiro vērtībā.

Biedrības „Valmieras - Giterslo reģionu sadarbībai” pārstāvji Latvijā viesojās no 28. augusta līdz 2. septembrim. Delegācija intensīvās vizītes ietvaros viesojās visās sadraudzības pašvaldībās - Burtnieku, Beverīnas, Mazsalacas, Naukšēnu, Rūjienas un Kocēnu novadā, kā arī Valmieras pilsētā.

Biedrības „Valmieras-Giterslo reģionu sadarbībai” mērķi ir veicināt Latvijas – Vācijas sadarbību saimnieciskās, sociālās, izglītības, sporta interesēs, kā arī abpusējās pieredzes rosināšanā un apmaiņā izglītībā, kultūras un sporta jomā, izkopt Eiropas identitātes izjūtu, dot iedzīvotājiem iespēju sadarboties un līdzdarboties, kā arī nodrošināt efektīvu Eiropas Savienības kultūras programmas īstenošanu Latvijā un Vācijā kultūras nozares attīstības veicināšanai.

Papildu informācija:

Edīte Stērste

Burtnieku novada pašvaldības

Sabiedrisko attiecību speciāliste

Tālr.: 20219631

04.09.2014

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031