Jaunumi Vidzemes pašvaldībās

29.augustā Valmieras pirmsskolas izglītības iestādē „Kārliena” notika svinīga jauno telpu atklāšana, piedaloties Valmieras pilsētas pašvaldības pārstāvjiem, Valmieras pirmsskolas izglītības iestāžu vadītājiem, Valmieras skolu direktoriem un apkārt esošo novadu bērnudārzu vadītājiem. Tāpat bija ieradušies bijušie un esošie bērnudārza audzēkņi un viņu vecāki, būvfirmas SIA „EKERS” pārstāvji un citi interesenti.

Pasākuma apmeklētājus priecēja sirsnīgi bērnu priekšnesumi, svētku uzrunas un svinīga lentas pārgriešana. Pēc tam klātesošajiem bija iespēja izstaigāt bērnudārzu, iepazīstot jaunizveidotās telpas, to izkārtojumu un dizainu.

„Divu gadu garumā ir padarīts smags darbs un lieti sūri sviedri. Taču, kā mēs visi zinām, pēc uzvaras grūtības nejūt. Tāpēc šodien visi – kolēģi, pašvaldības un būvfirmas pārstāvji, vecāki, bērni – esam laimīgi, jo redzam darba augļus, ko kopīgi esam nopelnījuši. Brīnumi notiek – beidzot atklājam mūsu „Kārlienu”! Ieliekot pamatakmeni, mēs solījāmies celt godā darba tikumu un cienīt un mīlēt ikvienu no klātesošajiem. Ticu, ka ar kopīgiem spēkiem mums viss izdosies!” teica bērnudārza „Kārliena” vadītāja Iveta Nolberga.

            „Skatoties uz skaisto ēku, atceros, kā mēs uzsākām darbu pie šī projekta. Viegli nebija, bet bērnudārzs „Kārliena” ir pierādījums tam, ka viss ir iespējams. Šajā svētku dienā gribu sveikt kolektīvu, kas pārcieta neērtības, strādniekus, kuri paveica brīnumu, kā arī mazos bērnudārza audzēkņus, kuriem no jauna jāiepazīst telpas. Lai šajā ēkā valdītu dzīvesprieks, saticība, draudzība, mīlestība un vēlme mācīties un apgūt dzīves gudrības,” novēlēja Valmieras pilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs Inesis Boķis.

Arī SIA „EKERS” pārstāvis Zigmārs Kalējs pauda lepnumu par paveikto darbu: „Bija patiess prieks strādāt pie šī projekta! Galvenais, lai mazajiem ķipariem šīs būtu kā otrās mājas, uz kurām ik rītu gribas skriet ar smaidu sejā!”

Savukārt Valmieras Izglītības pārvaldes vadītāja Iveta Pāže pateicās pārējo Valmieras pirmsskolas izglītības iestāžu un skolu vadītājiem par pacietību un gādību, nodrošinot bērnudārzu audzēkņu izmitināšanu gada garumā, kamēr noritēja „Kārlienas” būvniecības darbi, un novēlēja panākumiem bagātu jauno mācību gadu.

            Renovācijas projekta ietvaros bērnudārzā tika izremontētas un paplašinātas telpas, labiekārtota vide un atjaunotas mēbeles. Rekonstrukcija notikusi arī iestādes ēdināšanas blokā – ierīkota jauna ventilācijas sistēma, paplašināta kopējā platība, izbūvētas ērtas sanitārās telpas. Lai radītu bērniem labvēlīgu vidi, liela uzmanība pievērsta būvniecības un apdares materiālu izvēlei, priekšroku dodot dabiskiem un videi draudzīgiem materiāliem. Dizaineru Zanes Melderas un Janas Fonas izstrādātais telpu vizuālais noformējums attēlo dabas ienākšanu bērnudārzā, padarot grupiņas un gaiteņus siltus un mājīgus. Grīdu segumā un telpu sienu noformējumā izmantoti dabiskie bērzu lapu, priežu mizas, zemes un meža krāsu toņi. Tāpat iekopta bērnudārza teritorija un paplašināts sporta inventāra klāsts.

            Valmieras pirmsskolas izglītības iestādes „Kārliena” rekonstrukcija noritēja no 2013.gada septembra līdz 2014.gada maijam, un būvniecības darbus veica būvfirma SIA „EKERS”. Kopējās bērnudārza rekonstrukcijas projekta izmaksas bija 957 326,90 EUR, no tām Eiropas reģionālā attīstības fonda līdzfinansējums – 718 407,98 EUR, valsts budžeta dotācija – 19 016,68 EUR un pašvaldības līdzfinansējums – 107 761,20 EUR.

Informāciju sagatavoja:
Justīne Deičmane
Valmieras pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību un tūrisma nodaļas
sabiedrisko attiecību speciāliste

29.08.2014

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031