Jaunumi Vidzemes pašvaldībās

Līdz 22.augustam Valmieras pilsētas pašvaldības iestādēs bija iespēja strādāt skolēniem, kuri vēlējās vasaras brīvlaiku pavadīt ne tikai atpūšoties, bet arī gūstot papildu pieredzi un nedaudz piepelnoties. Trīs mēnešu laikā pašvaldības iestādēs darbs dots kopumā 221 skolēnam vecumā no 13 līdz 18 gadiem.

Katrs skolēns divas nedēļas strādāja kādā no Valmieras pilsētas pašvaldības iestādēm, bet 17 skolēni pieteicās darbam atkārtoti, izmantojot iespēju strādāt ilgāku laika periodu. Jaunieši palīdzēja sakopt Valmieras vidi, strādāja muzejā un bibliotēkā, palīdzēja organizēt sporta pasākumus, sakārtot un remontēt skolu un bērnudārzu telpas, kā arī veica citus noderīgus pienākumus.

Kopumā iniciatīvai atsaucās 14 iestādes, kurās skolēnu darba rokas bija ļoti noderīgas.

 

Visvairāk – 117 skolēni – pieteicās vides sakopšanas darbam Valmierā. Kā norāda Valmieras pilsētas pašvaldības Nekustamā īpašuma apsaimniekošanas pārvaldes vadītāja Rita Jemšika, bērni strādāja cītīgi. „Skolēni tika iesaistīti apstādījumu sakopšanas, puķu ravēšanas darbos, kas bija labs atbalsts pašvaldībai, jo radās iespēja sakārtot plašāku pilsētas teritoriju. Jaunākajiem skolēniem tā noteikti bija ļoti laba pirmā darba pieredze. Arī nākamgad vasaras mēnešos bērniem noteikti nodrošināsim darba iespējas, darba laiku pagarinot uz vismaz trim nedēļām, lai darbu padarītu vēl efektīvāku.”

Par darbu skolēniem bija iespēja saņemt atalgojumu – 2,209 EUR stundā, taču, kā atzina jaunieši, papildus iespējai nopelnīt darbs vasarā bija arī iespēja gūt darba pieredzi, iemācīties, kā sastrādāties ar darba devēju un kolēģiem, kā arī lietderīgi pavadīt daļu no vasaras brīvlaika.

Valmieras bibliotēkā šajā vasarā strādāja 12 jauniešu. Skolēni darbojās kā bibliotekāru asistenti, kārtoja grāmatas un avīzes, atjaunoja nolietotos bibliotēkas materiālus, kā arī piedalījās novadpētniecības materiālu apstrādē, izstāžu organizēšanā un reklāmas plakātu veidošanā. „Šāda iespēja divas nedēļas pastrādāt sev interesējošā jomā, iepazīstoties ar bibliotēkas darbu, jauniešiem ir noderīga karjeras izvēlei, kā arī dod izpratni par informācijas iegūšanas iespējām. Savukārt bibliotēkai jaunieši sniedza svaigu skatījumu uz ierastām lietām un procesiem. Šī ir abpusēji noderīga iniciatīva. Valmieras bibliotēkai ir pieredze brīvprātīgo darba organizēšanā, un pēdējā laikā akcentu liekam uz klientu iesaistīšanu bibliotēkas darba satura veidošanā. Labā sadarbība ar skolēniem šovasar mums deva impulsu domāt par brīvprātīgā darba iespēju paplašināšanu nākotnē,” atzina Valmieras bibliotēkas direktore Daiga Rokpelne.

„Esmu priecīga, ka strādāju tieši bibliotēkā. Ieguvu dažādas atziņas turpmākajām darba gaitām. Valmieras integrētā bibliotēka noteikti neizbalēs šajā tehnoloģiju laikmetā tās centīgo darbinieku dēļ, kuriem patiešām patīk tas, ko viņi dara. Es ieteiktu arī citiem grāmatu mīļiem vismaz divas nedēļas pastrādāt bibliotēkā, lai saprastu, kā tā darbojas. Mans mērķis, piesakoties darbā, bija redzēt un izstaigāt vietas, kur apmeklētājs netiek, un šis mērķis ir izpildīts,” atzina skolniece Unda Ķipure.

Lai nodrošinātu skolēniem vasaras mēnešos iespēju strādāt, no Valmieras pilsētas pašvaldības budžeta šai iniciatīvai kopumā tika atvēlēti 28 457 EUR. Tā kā atsaucība no skolēniem bija liela, organizējot nodarbinātību nākamā gada vasarā, pašvaldība apsver iespēju piedāvāt jauniešiem strādāt ilgāku laika periodu – vismaz trīs nedēļas.

Informāciju sagatavoja:
Laura Moča
Valmieras pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību un tūrisma nodaļas
sabiedrisko attiecību speciāliste

 Mob. tālr.: 26349122

25.08.2014

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031