Jaunumi Vidzemes pašvaldībās

Gatavojoties īstam mākslas viesulim ar precizētiem budžetiem, lidojošo šķīvīšu un zvaigžņu vietu maiņām, VNF Jauniešu ideju laboratorijas konkursā atbalstītas četras kosmiskākās jauniešu idejas! Liekot lietā jauniešu piesaistītos finanšu līdzekļus 600 eiro apmērā, tostarp SEB bankas Valmieras filiāles un SIA “Akvarelis” atbalstu, jaunieši jau tuvākajā laikā īstenos savas lieliskās idejas Mazsalacā, Rūjienā un Valmierā!

Lai izveidotu pienācīgu apbalvošanas vietu Baltijas labākajai airēšanas slaloma trasei, kas atrodas Kazu krācītēs Valmierā, puiši izdomāja izveidot radošu pjedestālu ar lielu foto baneri aizmugurē. Sacīts – darīts! Ar SIA “Artifex” līdzfinansējumu taps liels baneris, bet paši puiši no koka stabiem veidos pjedestālu, tādējādi īstenojot projektu “Pacelsim gaisā uzvarētājus”. 

Savukārt Rūjienas jaunieši vēlas dāvāt savai pilsētai pievilcīgāku izskatu, tāpēc vēlas tumšajā un drēgnajā Rīgas ielas 9 tunelī veikt īstu mākslas grafiti uzliesmojumu! Tomēr tuneļa sagatavošana mākslai prasa ne mazums pūļu, jo meitenēm vēl jāatrod papildu finanses mākslas vietas remontdarbiem. Bez tiem mākslas kosmosu diemžēl nebūs iespējams īstenot... Tādēļ, rūjienieši, aicinām jūs visus palīdzēt meitenēm projekta “Mākslas tunelis” īstenošanā!

Mākslas un kultūras visums tiks ienests arī Valmieras Jauniešu dienās! Projekta “Mazā Indija Valmierā” ietvaros 5. septembrī mākslas galerijā “Laipa” varēsim vērot Eiropas brīvprātīgā fotodarbu izstādi “Indija ienāk Valmierā”, kā arī dzert tēju Indijas noskaņās un klausīties piedzīvojumos par brīvprātīgo darbu Indijā. Savukārt mākslinieciski noskaņotie jaunieši varēs apgūt pamatus hennas tetovējumu zīmēšanā uz ķermeņa.

Mākslas kosmoss izpaudīsies arī Mazsalacas vidusskolas interjerā, jo jaunieši izlēmuši te īstenot projektu “Trešajās debesīs”. Pašu veidotas un krāsotas mēbeles no koka paletēm, dekoratīvi putnu elementi un mīksti spilveni – viss, kas nepieciešams, lai Mazsalacas skolēni varētu apspriest savus jaunumus!

Šis ir jau ceturtais ideju konkurss, ko VNF JIL rīko jauniešiem Valmierā un tās tuvākajos novados. Konkursa finansējumu veido JIL jauniešu piesaistītie ziedojumi un VNF Ziedotāju kluba ziedojumi. Jāpiebilst, ka VNF darbību nodrošina Borisa un Ināras Teterevu fonds, bet JIL aktivitātes finansiāli atbalsta arī Islande, Lihtenšteina un Norvēģija.

 

 

Papildu informācija:
Gundega Siliņa, VNF Jauniešu lietu koordinatore
Tālrunis: 64281792, 27820430; e-pasts: laboratorija PIE vnf PUNKTS lv
http://www.vnf.lv

21.08.2014

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031