Jaunumi Vidzemes pašvaldībās

Vai tas būtu klēpju sunītis, liels, pinkains „lācis”, murrājošs kaķis, bet varbūt jūrascūciņa - dodoties tuvākā vai tālākā braucienā, ikviens mājdzīvnieka īpašnieks ir saskāries ar jautājumu, ko darīt ar savu mīluli? Valmieras Tūrisma informācijas centrs ir apkopojis informāciju par vietām, kur četrkājainais draugs būs tikpat gaidīts, kā to īpašnieki.

Laimīgs ceļotājs ir paēdis ceļotājs – šim teicienam seko ikviena iestāde Valmierā, kurā iespējams ieturēt gardu maltīti. Viesus ar mājdzīvniekiem labprāt uzņem džeza klubā–restorānā „Parks” Rīgas ielā 19, kafejnīcā „Jauna Saule” Rīgas ielā 10, traktierī–picērijā „Liepziedi un Rozmarīns” Bruņinieku ielā 4, viesnīcas „Wolmar” restorānā „Agnese” Tērbatas ielā 16a, jaunatvērtajās kafejnīcās „Aurora” Rīgas ielā 4 un „Elephant” L. Paegles ielā 10, restorānā „La Garsa” Rīgas ielā 37, kā arī Valmiermuižas virtuvē Dzirnavu ielā 2, Valmiermuižā.  Rūpējoties par jūsu mīluļa labsajūtu, kamēr gaidīsiet savu maltīti, ja vēlēsieties, to pacienās ar ūdeni.

Viesiem ar mājdzīvniekiem draudzīgi ir arī Valmieras tūristu piesaistes objekti. Uz pasaulē vienīgā Gaujas tramvaja klāja kapteinis labprāt sveicina arī četrkājainos pasažierus. Savukārt mākslas „Galerijas Laipa” vadītāja Karlīna Cercina uzsver, ka „dzīvniekiem patīk baudīt mākslu tikpat ļoti kā cilvēkiem” un piebilst, ka vismaz viens četrkājainais ik reizi ierodas arī uz kādu no izstāžu atvēršanas svētkiem. Bet, ja vēlaties iegādāties kādu Valmieras apkārtnē darinātu rokdarbu izstrādājumu, būsiet laipni gaidīti Beverīnas amatnieku tirgotavā Bruņinieku ielā 1. „Ja plānojat doties Valmieras drāmas teātra aizkulišu ekskursijā, bet savu mīluli mājās atstāt negribas – droši nāciet kopā!”, mudina ekskursiju vadītājs Arnolds Osis. Risinājums noteikti tiks atrasts! Priecīga ziņa arī tiem Valmieras apmeklētājiem, kuriem sirdij tuvākas aktīvās nodarbes. Apmeklētājiem ar mājdzīvniekiem ir atvērts arī atpūtas komplekss „Avoti” un Gaujas Stāvo krastu Sajūtu parks.

Gadījumā, ja Valmieras apskatei plānojat veltīt vairāk par vienu dienu, par papildu samaksu viesus ar mājdzīvniekiem uzņem viesnīca „Wolmar” Tērbatas ielā 16a, viesnīca „Naktsmājas” Vaidavas ielā 15, „Stadiona viesnīca” J. Daliņa ielā 2, viesnīca „Vidzeme” Ausekļa ielā 31 un viesu māja „Luca”, Lucas ielā 2. Samaksa par mājdzīvnieku meklējama viesnīcu cenrāžos.

Arī Valmieras Tūrisma informācijas centrs Rīgas ielā 10 savās plašajās telpās labprāt apkalpos viesus, kuri pilsētu ir ieradušies iepazīt kopā ar saviem četrkājainiem draugiem!

Viesojoties ar mājdzīvnieku Valmierā, ir jāzina, ka Valmieras pilsētas centrā, Vecpuišu parkā, skvēros Tērbatas ielā 6 un Stacijas ielā 2, kā arī J. Daliņa pludmalē mājdzīvniekam jāatrodas pavadā. Savukārt pārējā teritorijā mājdzīvnieks bez pavadas drīkst atrasties tādā attālumā, kādā īpašnieks spēj kontrolēt dzīvnieka rīcību. Atgādinām, ka mājdzīvnieka saimnieks ir  atbildīgs par savu mīluli un tā uzvedību sabiedriskās vietās!

Lai viesošanās Valmierā kļūst par patīkamu piedzīvojumu ikvienam!

Informāciju sagatavoja:
Veronika Časnoviča
Valmieras pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību un tūrisma nodaļas
tūrisma informācijas konsultante
Mob.tel.: 28888760

18.08.2014

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031