Jaunumi Vidzemes pašvaldībās

Straujiem soļiem tuvojas rudens, un tas nozīmē, ka arī skolas laiks vairs nav aiz kalniem. Valmieras Tūrisma informācijas centrs jauno mācību gadu aicina iesākt ar ekskursiju Valmieras pusē, piedāvājot ielūkoties īpaši sagatavotā „Skolēnu rudens ekskursiju ceļvedī 2014”. Tajā uzzināsiet par interesantām un izzinošām apskates un atpūtas vietām Valmierā, kā arī Kocēnu, Burtnieku un Beverīnas novados.

Lai ikviens klases kolektīvs varētu izveidot sev tīkamāko ekskursijas maršrutu, jaunizveidotajā ekskursiju ceļvedī tiek piedāvātas sešas tematiskās sadaļas. Vēstures un kultūras cienītājiem interesanta būs ceļveža pirmā sadaļa „Atceras”, jo tajā apkopotas interesantākās Valmieras un apkārtējo novadu vēsturiskās vērtības. Zinātkāriem skolēniem piemērota būs ceļveža sadaļa „Ražo”, kurā apkopotas Valmieras un apkārtnes ražotnes, kas sniedz darbavietas iedzīvotājiem un padara Valmieru atpazīstamu arī aiz valsts robežām. Dabas mīļiem interesēs ceļveža sadaļa „Elpo”, kurā apkopotas Valmieras un apkārtnes skaistākās un interesantākās dabas vērtības, piemēram, dabas izglītības centrs „Vecupītes” Kocēnu novadā. Pateicoties interaktīvajām programmām, tur skolēnus aicina izjust un izzināt dabu sev apkārt. Ceļveža sadaļā „Rada” skolēniem būs iespēja smelties iedvesmu radošām aktivitātēm – izzināt kaņepju audzēšanas noslēpumus, apgūt gleznošanu uz audekla un piedalīties „māla stāstā”. Izglītojošām ekskursijām noderīga ir ceļveža sadaļa „Mācās”, jo tajā atrodamas izziņu veicinošas ekskursijas pa Valmieru. Savukārt ceļveža sadaļa „Kustas” iekļauj piedāvājumu enerģiskiem skolēniem – tiem, kuri meklē iespēju ekskursiju padarīt fiziski aktīvu.

Plašāku informāciju par skolēnu rudens ekskursiju piedāvājumu Valmieras pusē var saņemt Valmieras Tūrisma informācijas centrā, rakstot tic PIE valmiera PUNKTS lv, zvanot pa tālruni 64207177 vai elektroniski šeit

Valmieras Tūrisma informācijas centrs īpašo skolēnu ekskursiju piedāvājumu sagatavo divas reizes gadā – pavasarī un rudenī. Gaidīsim jūs Valmieras pusē!

Informāciju sagatavoja:
Mikus Krišāns
Valmieras pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību un tūrisma nodaļas
Tūrisma informācijas konsultants
Mob.tel.: 29188645

18.08.2014

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031