Jaunumi Vidzemes pašvaldībās

Līdz 11. jūlijam Valmieras pilsētas pašvaldība aicināja iedzīvotājus iesniegt priekšlikumus un idejas Vecpuišu parka turpmākai attīstībai. Atsaucība no valmieriešu puses bija plaša, un saņēmām daudz radošu, pārdomātu un inovatīvu ierosinājumu. Paldies iedzīvotājiem par aktīvo dalību Vecpuišu parka attīstības vīzijas izstrādē!

Visvairāk iedzīvotāji vēlētos kādā no parka daļām ieraudzīt plašu rotaļlaukumu, kas būtu aprīkots ar inovatīviem, radošiem, attīstošiem un drošiem elementiem un kas būtu pielāgots dažāda vecuma bērniem. Tāpat valmierieši labprāt gribētu, lai parkā būtu pieejami āra trenažieri pieaugušajiem, kurus varētu izmantot arī seniori un cilvēki ar kustību traucējumiem.

Kā nākamais populārākais objekts, kuru iedzīvotāji vēlētos redzēt Vecpuišu parkā, ir strūklaka, kas būtu pietiekami liela, lai tajā varētu atveldzēties. Turklāt strūklakai jābūt ar interesantu dizainu, lai tā kalpotu kā tūrisma objekts, pie kā fotografēties un ar ko asociētos Valmieras pilsēta.

Tāpat iedzīvotāji uzskata, ka Vecpuišu parkā būtu jāuzstāda maza estrāde/skatuve, uz kuras varētu notikt brīvdabas kino un muzikālie vakari, dejas, pašdarbnieku koncerti, amatierteātru izrādes, Valmieras Mūzikas skolas audzēkņu koncerti u.c. pasākumi. Tas veicinātu parka apmeklētību.

Domājot par Vecpuišu parka vizuālo noformējumu, valmierieši vēlas, lai tiktu sakoptas ietves (asfaltētas vai bruģētas), radīti vairāki skvēri un uzstādīti īpaša dizaina soliņi, atkritumu urnas un velo novietnes. Tāpat iedzīvotāji uzskata, ka ir jāsamazina parkā augošo koku skaits, lai tas kļūtu saulaināks, jo pašreiz tur esot tumša un neomulīga atmosfēra, kā arī parkā vairākās vietās jābūt krāšņām puķu dobēm un košumkrūmiem. Turklāt iedzīvotāji satraucas par sabiedriskās kārtības nodrošināšanu jaunizveidotajā parkā, uzsverot, ka noteikti nepieciešama videonovērošana, kā arī nepārtraukta pašvaldības policijas dežurēšana.

Jāteic, ka papildus šiem ierosinājumiem saņemtas arī vairākas radošas idejas, piemēram: izveidot atraktīvu piemiņas zīmi ŠANAS biedrībai – Valmieras vēsturiskajam lepnumam – skulptūru „Āzītis”; veidot Vecpuišu parku vēsturiskās retro noskaņās, radot tajā senatnīgu atmosfēru, kas sasauktos ar ideju, ka parkam nupat apritējuši 100 gadu; uzstādīt retro tramvaju vai zirgu pajūgu, kas kursētu pa parku un citiem Valmieras objektiem; organizēt Ziemassvētku tirdziņu, parku izrotājot un izgaismojot ar lampiņu virtenēm, kas pilsētā ienestu īpašo Ziemassvētku atmosfēru; sakarināt kokos šūpuļtīklus; ziemā izveidot publisko āra slidotavu, bet vasarā – minigolfa laukumu. Tāpat pašvaldība saņēmusi ideju, kā apspēlēt parka nosaukumu, proti, tā kā parku ir dibinājuši astoņi vecpuiši, tad pa visu teritoriju varētu izvietot astoņas dažādas skulptūras, kas veidotas ar noteiktu tematiku – viss, kas piedien vecpuiša un laulības dzīvei, piemēram, abstrakts attēlojums skulptūrām „Mīlestība”, „Cerība”, „Ticība”, „Ilgas”, „Vientulība”, „Greizsirdība”, „Romantika”, „Kaisle”.

Kā norāda Valmieras pilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja vietnieks Jānis Baiks, ierosinājumi tiks apkopoti, pārrunāti ar deputātiem un apkārtējo namu iedzīvotājiem, bet pēc tam nodoti profesionāļu rīcībā, kas izstrādās jaunā parka vizualizāciju. „Kad vizualizācija būs gatava, to atkal pārrunāsim un saskaņosim, lai uzsāktu tehniskā plāna izstrādi. Savukārt pirmie parka rekonstrukcijas darbi varētu tikt aizsākti nākamā gada pavasarī,” atklāj J. Baiks.

Informāciju sagatavoja:
Justīne Deičmane
Valmieras pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību un tūrisma nodaļas
sabiedrisko attiecību speciāliste
Mob. tālr.: 26186068

16.07.2014

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031