Jaunumi Vidzemes pašvaldībās

Sestdien, 5.jūlijā, no plkst.9.00 līdz 16.00 laukumā pie Valmieras Kultūras centra norisināsies „Latvijas novadu Siera diena”, kas ir krāšņākais un garšīgākais biedrības „Siera klubs” organizētais pasākums, kurā vienuviet tiekas siera ražotāji un siera baudītāji.

Kā norāda „Siera kluba” valdes priekšsēdētāja Vanda Davidanova, arī šogad „Latvijas novadu Siera dienā” darbosies „Dižtirgus”, kurā būs iespējams nogaršot un iegādāties vairāk nekā 40 sieru šķirnes, gatavotas gan no govs, gan kazas piena. Tāpat būs izcepta 150 metrus gara siermaize, sadarbojoties „Siera klubam” un „Latvijas Maiznieku biedrībai”. Kā īpašs pārsteigums svētku viesiem būs siermaizē ieceptās „laimītes” – kuriem tās tiks, tie saņems balvas.

Pasākuma apmeklētāji varēs mieloties arī ar tradicionālo siera zupu, kuras īpašā sastāvdaļa šogad būs alus. Tāpat svētku dalībnieki varēs pagaršot pankūkas, kuras gatavotas no dzēriena „Piena spēks”, kazas un kamieļmātes piena un pildītas ar SIA „Mālpils piensaimnieks” Mālpils sieru un SIA „EDAKS” Muižas sieru. Pankūku brīnišķīgo garšu papildinās dažādu ogu veselības kokteiļi.

Jāteic, ka Siera svētkos tiks noskaidrots šī gada lielākais siera ēdājs un piena dzērājs. Sacensību uzvarētājam balvā būs kaste ar Kazdangas sieru un Straupes Ķimeņu sieru. Savukārt daiļā dzimuma pārstāves varēs pārbaudīt savu izturību un veiklību sacensībās „Lēciens siera zābaciņā”. Balvas dāmām būs sagādājis AS „Lazdonas piensaimnieks”.

Visgaidītākais notikums Siera svētkos ir siera rituļu un kluču celšana „Valmieras stipriniece” un „Valmieras stiprinieks”. Sievietes cels 6 kg smagu siera kluci, bet vīrieši – 20 kg smagus AS „Valmieras piens” Ķimeņu siera rituļus.

„Latvijas novadu Siera dienā” par muzikāliem priekšnesumiem gādās Valmieras Mūzikas skolas audzēkņu džeza grupa (vadītāja Monta Tupčijenko), Kristīne Šomase un Miks Dukurs ar grupu.

Šogad svētku laikā tiks atvērts arī „Dzīvnieku dārzs”, kurā varēs redzēt Latvijā audzētas šķirnes telītes, kazas, aitas un citus lauku sētas iemītniekus.

Svētki tiek organizēti sadarbībā ar Zemkopības ministriju, Valmieras pilsētas pašvaldību, Valmieras Kultūras centru un piena pārstrādes uzņēmumiem.

Informāciju sagatavoja:
Justīne Deičmane
Valmieras pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību un tūrisma nodaļas
sabiedrisko attiecību speciāliste
Mob. tālr.: 26186068

04.07.2014

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031