Jaunumi Vidzemes pašvaldībās

Kocēnu novada domes izsludinātajā neformālo iedzīvotāju iniciatīvu grupu projektu konkursā tika saņemti 17 pieteikumi, no kuriem saskaņā ar konkursa nolikumu vērtēšanas komisija izvēlējās 11 labākos.

Konkursa ietvaros tiks īstenotas šādas projektu idejas:

  • Iniciatīvas grupa „Savam novadam” projekta „Kārļa Bukuma devums Kocēnu novadam” ietvaros plāno saglabāt folkloras vācēja Kārļa Bukuma piemiņu, Vaidavas pagastā uzstādot piemiņas plāksni, izveidojot pastkaršu kolekciju, apkopojot materiālus un izveidojot izstādi par K. Bukuma radošo darbību un dzīves gājumu, kā arī organizējot K. Bukuma 130 gadu jubilejas konferenci.
  • Iniciatīvas grupa „Bērzainieši” projekta „Piemiņas zīmes – ceļš svešumā” ietvaros uzstādīs piemiņas akmeni, kas veltīts izsūtītajiem bērzainiešiem, tādējādi izrādot cieņu un veicinot sabiedrības izpratni par tautai nozīmīgiem vēstures faktiem.
  • Biedrība „Kocēnu sporta klubs” projekta „Florbolam - 20” ietvaros sāks gatavošanos florbola 20 gadu jubilejai Kocēnu novadā, apkopojot informāciju par florbola komandu „Vaidava” un „Rubene” panākumiem un gaitām 20 sezonu laikā un sagatavojot 20 planšetes par katru sezonu florbola izstādei, kas būs apskatāma nākamā gada janvārī Kocēnu sporta namā. Projekta īstenošanas rezultātā tiks veicināta kultūrvēsturiskā mantojuma saglabāšanu novadā un iesaistīšanās Latvijas florbola vēstures saglabāšanā.
  • Iniciatīvas grupas „Vaidavas skaņas” projekta „Tehniskā aprīkojuma iegāde mūzikas ieraksta „Kocēnu novada skaņas” izveidei” ietvaros plāno iegādāties tehniskos palīglīdzekļus ierakstu nodrošināšanai ar mērķi radīt platformu kvalitatīvu mūzikas ierakstu veikšanai.
  • Jura Neikena Dikļu pamatskolas vecāku iniciatīvas grupa ar projektu „Te un tagad!” vēlas sniegt Dikļu pagasta skolēniem un jauniešiem iespēju brīvajā laikā spēlēt florbolu, iegādājoties florbola inventāru un reizi nedēļā Dikļu pagastā organizējot florbola nodarbības pieredzējušu florbola spēlētāju vadībā.
  • Biedrība „UGA RECORDS”, kas Kocēnu novadā darbojas kā multimedijs, atspoguļojot Kocēnu novada spilgtākos notikumus, projekta „UGA Records video kameras iegāde” ietvaros plāno iegādāties kameru, lai izveidotu Kocēnu novada video vizītkarti, tajā atainojot ainavas un vēsturiskās celtnes.
  • Vaidavas izglītības biedrība, kas aktīvi darbojas jau kopš 2009. gada, projekta „Aktīvā Vaidavas izglītības biedrība 2014” ietvaros šī gada otrajā pusē plāno organizēt 13 dažādus pasākumus, tādējādi uzlabojot iedzīvotāju un dalībnieku savstarpējo komunikāciju, veidojot draudzīgas attiecības un noderīgus kontaktus, kas veicinās vietējo uzņēmējdarbību un savstarpējo pašpalīdzību.
  • Zilākalna vecāku iniciatīvas grupa ar projektu „Droši pētu savu zemīti” vēlas veicināt bērnu patriotismu, dabas un dzīvās radības mīlestību, kā arī vides izzināšanu. Lai sasniegtu projekta mērķi, tiks iegādāti saliekamie un pārnēsājamie galdi, atstarojošās vestes un veikta atpūtas laukuma labiekārtošana. Projekta īstenošanā kā brīvprātīgie piedalīsies bērnu vecāki, veicot rotaļu laukuma paplašināšanu un pārgājiena organizēšanu.
  • Sadarbības grupa „Parks” ar projektu „Atpūtas taka – „Brīnumi”” plāno Rubenes ciemā izveidot aktīvās atpūtas zonu – stadionu jauniešiem, kā arī atpūtas taku, kurā atrodīsies dažādi krūmu un puķu veidojumi.
  • Neformālās iedzīvotāju grupas „Man un manam draugam, bet ne tikai” projekta „Mans rotaļīgais draugs” ietvaros Zilākalna pagastā plānots iekārtot suņu pastaigu laukumu ar atbilstošu suņu apmācības aprīkojumu, tādējādi sakārtojot vidi, kur suņu saimniekiem izvest pastaigās savu mīluli, kā arī uzlabojot iespējas tradicionālā pasākuma „Vidzemes suns” turpināšanai.
  • Iniciatīvas grupa „Senjoru grupa „Feja”” projekta „Senioru pilsoniskās līdzdalības veicināšana” ietvaros iegādāsies mūzikas atskaņotāju, lai nodrošinātu pilnvērtīgu mēģinājumu procesu un pēc tam priecētu skatītājus, piedaloties dažādos koncertos.

Iedzīvotāju iniciatīvu grupu projektu konkursu Kocēnu novada dome rīko jau otro gadu, un šim mērķim 2014. gada budžetā pašvaldība paredzēja finansējumu 7000 euro apmērā. Viena projekta pieteikuma īstenošanai no pašvaldības pieprasītā finansējuma apmērs maksimālais apjoms ir 700 EUR.

Konkursā piedalīties aicinātas bija iedzīvotāju iniciatīvu neformālās grupas, kurās apvienojušies vismaz pieci vietējie iedzīvotāji, kā arī nevalstiskās organizācijas, biedrības, nodibinājumi un reliģiskās organizācijas, kas Kocēnu novada administratīvajā teritorijā vēlas īstenot sabiedriski nozīmīgas aktivitātes, sekmēt apkārtējās vides sakārtošanu un uzlabot iedzīvotāju dzīves kvalitāti.

Informāciju sagatavoja:
Elīna Upīte
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Kocēnu novada dome
Tālr.: 642 07683
E-pasts: elina.upite PIE kocenunovads PUNKTS lv
www.kocenunovads.lv

 

19.06.2014

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031