Jaunumi Vidzemes pašvaldībās

No 2014.gada 22.aprīļa līdz 2015.gada 21.jūnijam Latvijas Kopienu iniciatīvu fonds sadarbībā ar diviem Latvijas partneriem - Naukšēnu pašvaldību un Smiltenes Ģimnāziju- un diviem Igaunijas partneriem - Varstu vidusskolu un Parksepa vidusskolu- īsteno projektu “Jaunieši sadarbojas”.

Projekta mērķis ir Latvijas un Igaunijas pierobežas jauniešu sadarbības veidošana un veicināšana, izglītojot viņus par kaimiņvalsts kultūru, kā arī par izglītības un darba iespējām. Un, izmantojot pierobežas skolu sadarbību abās valstīs, veicināt dialogu un kopienu sadarbību ilgtermiņa attīstībai. To plānots sasniegt vidusskolēnu izglītojošu sadarbības aktivitāšu veidā divās Igaunijas un divās Latvijas kopienās.

Projektā plānotas gan izglītojošas un radošas nometnes, gan kultūras iepazīšana, dalībniekiem viesojoties kaimiņvalstu skolās, uzņēmumos un apskates vietās. Jaunieši piedalīsies interaktīvās nometnēs, kuru laikā dalībniekiem būs iespēja attīstīt sadarbības prasmes, veidot starpkultūru dialogu un radoši darboties kopā ar pārrobežas vienaudžiem.

Projektā plānoti arī audiovizuālās apmācības kursi, kur jaunieši apgūs filmu veidošanas iemaņas ar mērķi veidot 4 dažādas filmas par sev aktuālu tēmu. Šīs filmas, kopā darbojoties, veidos paši projekta dalībnieki un tās parādīs jauniešu skatījumu uz dzīvi laukos, iespējām, izaicinājumiem un motivāciju sadarbībai ar jauniešiem pārrobežā.

Projekta laikā jauniešiem būs iespēja apgūt igauņu un latviešu valodu, kas sekmēs turpmāko sadarbību jauniešu vidū arī pēc projekta beigām. Ilgtermiņā skolēni apgūs pierobežas kopienu dzīves ekonomiskās, sociālās un kultūras priekšrocības, kas sekmēs viņu turpmāko ieguldījumu dzimto kopienu attīstībā un atturēs no migrācijas.

„Pierobežas reģioni varēs attīstīties tikai tad, ja tajos dzīvojošie jaunieši vēlēsies turpināt dzīvot un strādāt savā dzimtajā novadā. Jauniem cilvēkiem ir jārada interese un jāsniedz informācija par iespējām iegūt izglītību un strādāt, veicinot vēlmi palikt un iesaistīties reģionu sociālajos un ekonomiskajos procesos. Šāds projekts jauniešiem dod iespēju ne tikai iepazīt pārrobežā sniegtās iespējas darbam un izglītībai, ber arī vienaudžiem rada iespēju labi pavadīt laiku un iegūt jaunus draugus, nodibinot ilgtermiņa kontaktus„ atzīst Elita Uzulēna, projekta „Jaunieši sadarbojas” vadītāja.

Projekts "Jaunieši sadarbojas" tiek īstenots Igaunijas - Latvijas pārrobežu programmas ietvaros, to finansē Eiropas Reģionālās attīstības fonds.

Papildu informācija par LKIF:

Latvijas Kopienu iniciatīvu fonds darbojas vietējās attīstības veicināšanai, atbalstot kopienu iniciatīvas sociālā atbalsta un integrācijas, veselības veicināšanas, mūžizglītības jomās. Šiem nolūkiem LKIF piesaista līdzekļus no individuāliem ziedotājiem, uzņēmējiem, valsts, struktūrfondiem un citiem avotiem.

Izvērtējot projektus un lemjot par atbalstu, LKIF būtisku nozīmi pievērš tam, lai projekta īstenošanā būtu iesaistīta vietējā pašvaldība un iedzīvotāji.

Kopš 2005. gada LKIF ir atbalstījis 230 dažādas kopienu iniciatīvas, tostarp uz jauniešu nodarbinātību un interešu izglītību vērstus pasākumus, senioru , jauno māmiņu veselības un dzīves kvalitātes uzlabošanas pasākumus, nometnes īpašajiem bērniem un skolu atbalsta biedrību aktivitātes.

Detalizētāka informācija:
Sabīne Šmite
LKIF sabiedrisko attiecību speciāliste
Tālr.+371 29685375
sabine.smite PIE gmail PUNKTS com 

04.06.2014

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031