Jaunumi Vidzemes pašvaldībās

6.maijā Gulbenes novada domē uz tikšanos ar Gulbenes novada domes Izglītības, kultūras un sporta komitejas priekšsēdētāju Sandru Daudziņu un Gulbenes novada domes Izglītības, kultūras un sporta nodaļas vadītāju Arni Šķēlu ieradās Eiropas Savienības mūžizglītības  programmas Comenius skolu daudzpusējās sadarbības projekta ”Pakāpieni ceļā uz vienlīdzīgu un iekļaujošu izglītību” partneri no Spānijas, Grieķijas, Vācijas, Somijas, Lielbritānijas un Lejasciema vidusskolas, kas projektā pārstāv Latviju.

 „Projekta partneri pie mums ieradās svētdien, 4.maijā. Visi delegācijas dalībnieki ir speciālās izglītības pedagogi. Vakar viesiem izrādījām Lejasciema pagastu un skolu un speciālās izglītības klasi, kur prezentējām savas aktivitātes iekļaujošās izglītības jomā, kā bērnus ar īpašām vajadzībām integrēt sabiedrībā. Projekta laikā teju visi Lejasciema vidusskolas skolotāji ir iesaistījušies projekta aktivitātēs un pabijuši partnervalstīs, kur skolās dažāda vecuma skolēniem pasniedza mācību stundas. Plānots, ka ceturtdien ārvalstu pedagogi pasniegs mācību stundas mūsu skolēniem,” stāsta Lejasciema vidusskolas direktore Ineta Stāvavena.

Vizītes laikā paredzēts apmeklēt Gulbenes vidusskolas speciālās izglītības klasi, Stāmerienas pagastu, Lejasciema pirmsskolas izglītības iestādi „Kamenīte” un Lejasciema pagasta pārvaldi, kur notiks pieņemšana pie pārvaldes vadītāja. Esot Latvijā, projekta partneri dosies ekskursijā uz Koknesi, Rīgu un Siguldu.

Pedagogu delegācija Gulbenes novadā viesosies līdz 9.maijam.

Projekta mērķis ir iepazīties ar iekļaujošo izglītību un dažādiem risinājumiem iekļaujošās izglītības jomā, izzināt dalībvalstu pieredzi , iekļaujošās izglītības darbības principus un mācību metodiku. Tikšanās Latvijā ir noslēdzošais projekta posms. Pirmajā posmā projekta dalībnieki tikās Spānijā. Projekts tiek realizēts no 2012. līdz  2014.gadam.

Informāciju sagatavoja:

Gunta Krevica,

Sabiedrisko attiecību speciāliste

Gulbenes novada dome

T.26191107, e-pasts: gunta.krevica PIE gulbene PUNKTS lv

06.05.2014

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031