Jaunumi Vidzemes pašvaldībās

Šodien, 29. aprīlī, ar ziedotāju klātbūtni tika parakstīti līgumi, lai uzsāktu atbalstīto ideju īstenošanu programmā “Sev, tev, novadam”. Ar Valmieras novada fonda Ziedotāju kluba atbalstu apkaimes ļaudis 11 projektos par 4700 eiro pilnveidos sporta un atpūtas iespējas, stiprinās ģimeņu saites un rūpēsies par jauniešu prasmju pilnveidi.

Šovasar mazsalacieši ar grants segumu nostiprinās ļaužu iemīļoto taciņu pilsētā gar Salacas upi, Ķoņu kalnā tiks uzstādītas kāpnes uz iedzīvotāju izbūvēto estrādi, bet rencēnieši izveidos atpūtas laukumu ar pašu gatavotiem soliem un ugunskura vietu.

Par sporta popularizēšanu rūpēsies rūjienieši, labiekārtojot volejbola laukumu un uzstādot atkritumu urnas daudzdzīvokļu namu kvartālā. Naukšēnos hokeja spēlētājiem vairs nebūs jāsatraucas izlidojošām spēles ripām, jo ap bortiem tiks uzstādīts aizsargtīkls. Pilnveidojot brīvā laika iespējas, Mūrmužas jaunieši remontēs dienas centra telpas. Turpat netālu Kauguru skolā iekārtos pasaku istabu, kur bērniem pēc stundām uzkavēties, gaidot autobusu mājup. Telpu kosmētisko remontu veiks arī Mazsalacas mazuļu skoliņas vadītāji un vecāki.

Stiprinot ģimeniskas saites, Dikļos notiks izglītojošs cikls vecākiem, kas ļaus izprast bērnu emocionālās vajadzības un apgūt kopīgas laika pavadīšanas iespējas. Kocēnos atbalstu saņēma arī ideja par vairāku dienu pārgājienu, kurā jaunieši izzinās vēsturi, apgūs alpīnisma un aktīvā tūrisma iemaņas. Savukārt Naukšēnu Cilvēkmuzejā ļaudis turpmāk tiks cienāti ar turpat audzēto ārstniecības augu tēju un uzzinās dabas velšu labvēlīgo ietekmi uz veselību.

Pirmo reizi projektu vērtēšanā iesaistījās Ziedotāju kluba dalībnieki, kuri pirms tam ar ziedojumiem piepildīja konkursa krājkasīti. Daļa kluba dalībnieku ar 18 iesniegtajiem projektiem iepazinās un balsoja elektroniski, bet daži arī izmantoja iespēju vērtēt projektus klātienē kopā ar konkursa komisiju. Gada sākumā programmas “Sev, tev, novadam” kasē bija 6500 eiro. No tiem 4670 eiro tiks izlietoti šajā konkursā, bet atlikums un turpmākie ziedojumi būs pieejami nākamajos konkursos.

Ziemas konkurss “Sev, tev, novadam” tika izsludināts šī gada februārī, aicinot iedzīvotājus palūkoties uz Valmieras apkaimes pilsētām un pagastiem caur iespēju prizmu, lai veicinātu vietējo iedzīvotāju līdzdalību un novadu attīstību. Iepriekšējos astoņos gados dažādos konkursos VNF ir atbalstījis vairāk nekā 100 iedzīvotāju projektus par 80 tūkstošiem eiro Valmierā un sešos apkārtējos novados – Beverīnā, Burtniekos, Kocēnos, Mazsalacā, Naukšēnos un Rūjienā.

 

Papildu informācija:
Inese Boša, VNF sabiedrisko attiecību speciāliste
Tālrunis: 64281792, 26468905; e-pasts: inese.bosa PIE vnf PUNKTS lv">inese.bosa PIE vnf PUNKTS lv
http://www.vnf.lv

29.04.2014

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031