Jaunumi Vidzemes pašvaldībās

30. aprīlī Kārķos notiks 11. Meža dienas. Kā vienmēr būs tradicionālās lietas, bet netrūks arī pārsteigumu. Šogad talciniekiem pievienosies zemkopības ministrs Jānis Dūklavs, Zemkopības ministrijas Mežu departamenta direktors Arvīds Ozols un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Romāns Naudiņš.

Pirmie Meža dienu ieskaņu pasākumi plānoti jau 29. aprīlī, kad interesenti gida pavadībā varēs doties uz Bezdibeņa ezeru, kas atrodas Bezdibeņa purva vidū. Pēc tam vakarā pie ugunskura kopīgas sarunas ar Māri Olti, kurš nākamajā dienā būs arī pasākuma vadītājs un kopīgas dziesmas ar dziesminieku Kārli Kazāku, kurš ieradīsies kopā ar Rīgas Tehniskās universitātes studentiem.

Meža dienu atklāšana 30. aprīlī pulksten 9.00 pie Kārķu pagasta pārvaldes, pēc tam izbraukšana uz objektiem. Darbi vienlaicīgi ritēs vairāk nekā 10 vietās, tajā skaitā piedalīsies arī kaimiņu pagastu talcinieki no Naukšēnu un Burtnieku novadiem. Kārķu pagasta centrā strādās SIA „Labie koki” arboristi.

Viens no interesantākajiem darba objektiem būs Kukaiņu viesnīcas būve un Meža telefona būve Lustiņdruvā. Iecerēts, ka dalību pie viesnīcas būves ņems arī Latvijā viens no zinošākajiem kukaiņu pētniekiem jeb entomologiem profesors Voldemārs Spuņģis.

Kā jau tas talkā pienākas – pēc kopīga darba, būs kopīga maltīte un atpūta, kur katrs varēs sev atrast ko interesantu un aizraujošu – notiks arī 3. Koka auto sacensības Kārķos. 

Visas dienas garumā darbosies Viļņa Kazāka un studentu vadībā Zaļā koka darbnīca. Ikviens talkas dalībnieks aicināts uz talku ņemt beņķīti (paša vai kāda meistara gatavotu soliņu – kūtsbeņķīti, ūdensspaiņa soliņu, kartupeļu mizošanai, makšķerēšanai u.c. nodarbēm un vajadzībām gatavotu), lai ar tiem piedalītos Beņķīšu izstādē. Interesantākajiem eksponātiem paredzamas pārsteiguma balvas! Pēc tam vajadzības gadījumā beņķīšus varēsiet izmantotu sēdēšanai, baudot pēcpusdienā pasākuma atpūtas daļu. Par muzikāliem priekšnesumiem rūpēsies tautā iemīļots dziedātājs un dziesmu autors Gunārs Meijers, kurš pēc tam vakarā kopā ar orķestri spēlēs arī zaļumballē. Ikvienam pasākuma dalībniekam būs iespēja pārbaudīt savu spēku un veiklību alpīnisma aktivitātēs un loka šaušanā. No pulksten 12.00 Rūķa Dabas bodītē būs iespējams nopirkt lauku labumus.

Būsiet mīļi gaidīti Kārķos raženi strādāt un kopīgi atpūsties! Pie mums, kā jau tradicionāli – pēc labi padarīta darba, būs laba atpūta. Nāciet un aiciniet līdzi radus, draugus un ģimeni! Talku tūrisms – šis ir jēdziens, ko kārķēnieši centīsies iedibināt pirmie Latvijā – ikviens būsiet gaidīts Kārķos strādāt, sakopt vidi, aktīvi atpūsties un ko jaunu uzzināt! Paldies visiem sadarbības partneriem atbalstītājiem – nakšņošana, ēdināšana un zaļumballe visiem būs bez maksas. Viss notiks par prieku dabai un cilvēkiem!

 

Informāciju sagatavoja:

Valkas novada domes Lauku tūrisma speciāliste Sandra Pilskalne

29.04.2014

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031