Jaunumi Vidzemes pašvaldībās

Ceturtdien, 3. aprīlī notika pirmā Alūksnes muižas brūža ēkas, kurā atradās Alūksnes pilsētas Tautas nams, rekonstrukcijas darbos iesaistīto pušu būvsapulce.

Sanāksmē piedalījās pasūtītāja – Alūksnes novada pašvaldības, būvuzņēmēja – SIA „ARČERS” pārstāvji, būvuzraugi, autoruzraugi, kā arī citi projektā iesaistītie.

28. martā ir izsniegta būvatļauja un objekts nodots būvuzņēmējam būvdarbu veikšanai. Būvsapulcē SIA „ARČERS” pārstāvji informēja, ka spēku mobilizācija darbu uzsākšanai jau notiek, apkārt būvobjektam tiek apjozts žogs un nākamajā nedēļā plānots uzsākt darbus. Būvnieki uzsvēra, ka objektā būvdarbu veikšanai piesaistīs arī vietējos uzņēmējus.

Muižas apbūves brūža ēka pēc rekonstrukcijas vienlaikus tiks izmantota uzņēmējdarbības atbalsta centra un tautas nama darbībai, kas nākotnē var attīstīties par novada kultūras un sabiedrības centru. Ēkas telpas varēs izmantot ar uzņēmējdarbību saistītām vietējām un pārrobežu norisēm – konferencēm, semināriem, uzņēmēju forumiem, starpvalstu uzņēmēju sadarbības nodrošināšanai, ēdināšanas pakalpojumu sniegšanai un citādi.

Alūksnes novada pašvaldība projektā „Uzņēmējdarbībai nozīmīgu ielu un Brūža ēkas rekonstrukcija Alūksnes pilsētā” bez brūža ēkas iekļāvusi arī uzņēmējdarbībai nozīmīgu ielu rekonstrukciju, ņemot vērā, ka šai teritorijā atrodas bijusī rūpnieciskā zona ar ievērojamu potenciālu komercdarbības attīstībai, taču pašreizējais infrastruktūras stāvoklis tam ir šķērslis.

Projektā paredzēta Parka, Brūža un Dzirnavu, kā arī Vidus, Tirgotāju (no Lielā Ezera līdz Vidus ielai) un Dārza ielas (no Jāņkalna līdz Latgales/Tirgotāju ielai) rekonstrukcija. Pašlaik vēl nav noslēgusies iepirkuma procedūra par pirmo trīs minēto ielu rekonstrukciju, plānots izsludināt iepirkuma procedūru arī pārējo ielu atjaunošanai.

Ņemot vērā to, ka paralēli būvdarbiem brūža ēkā notiks arī šai teritorijai pieguļošo ielu rekonstrukcija, šie darbi būs cieši saistīti, tādēļ plānots, ka būvsapulcēs turpmāk piedalīsies arī uzņēmums, kas veiks ielu rekonstrukciju.

 

Evita APLOKA,
Alūksnes novada pašvaldības
sabiedrisko attiecību speciāliste
Tālruņi: 64381488; 26646749
www.aluksne.lv

 

07.04.2014

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031