Jaunumi Vidzemes pašvaldībās

No 24. līdz 30. martam jau piekto gadu Latvijā notiks e-prasmju nedēļa, kurā vairākas aktivitātes notiks arī Alūksnes novadā.

E-prasmju nedēļu organizē Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācija sadarbībā ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju un tās galvenās tēmas ir saistītas ar iedzīvotāju e-prasmju uzlabošanu, izmantojot tās gan ikdienas sadzīvisku jautājumu risināšanai, gan izglītībai, nodarbinātībai, uzņēmējdarbībai un citādi.

 E-prasmju nedēļā ar dažādu piedāvājumu iesaistīsies arī Alūksnes novada bibliotēkas un izglītības iestādes. Mālupes un Pededzes pamatskolas savus audzēkņus iepazīstinās ar tādām tēmām kā sociālo tīklu izmantošana un drošība internetā, savukārt Jaunalūksnes pirmsskolas izglītības iestādes „Pūcīte” audzēkņi uzzinās, kā atrast informāciju bibliotēkā un internetā, iepazīsies ar dažādām interesantām interneta lapām un to saturu, piemēram, izmantojot portālu pasakas.net, bērni skatīsies latviešu multfilmas, klausīsies pasakas un teikas.

Vairākās novada bibliotēkās apmeklētāji varēs saņemt individuālas konsultācijas par darbu ar jaunākajām informācijas tehnoloģijām, apgūt pirmos soļus e-prasmēs, internetbankas lietošanā, iepazīties ar elektroniskajiem pakalpojumiem portālā www.latvija.lv un citu. Piemēram, „Europe Direct” informācijas centra Gulbenē Alūksnes filiāle, kas darbojas Alūksnes pilsētas bibliotēkā, Alūksnes pensionāru biedrības „Sudrabs” telpās organizēs nodarbību, kurā seniorus iepazīstinās ar iespēju ikdienā izmantot dažādus e-pakalpojumus un citus interneta resursus. E-prasmju nedēļas aktivitāšu plāns Alūksnes novadam ir pieejams www.aluksne.lv.

Ikviens interesents arī pats var iegūt informāciju par e-prasmju nedēļas aktivitātēm Alūksnes novadā un Latvijā, par iespējām, kas pieejamas interneta vidē. Visa informācija par e-prasmju nedēļu ir apkopota mājas lapā www.eprasmes.lv – tur pieejams gan novados notiekošo pasākumu kalendārs, gan dažāda cita noderīga un interesanta informācija. Piemēram, sadaļā „Materiāli” trīs apakšnozarēs – „Jauniešiem”, „Iedzīvotājiem” un „Uzņēmējiem” būs izvietota konkrētajām mērķauditorijām saistoša informācija. E-prasmju nedēļas laikā interesentiem būs iespēja sekot arī dažādām aktivitātēm tiešraidē, izmantojot mājas lapu www.eprasmes.lv sadaļu „Tiešraides”.

Nedēļas pasākumu plāns Alūksnes novadā


SAGATAVOJA: Evita APLOKA,
Alūksnes novada pašvaldības
sabiedrisko attiecību speciāliste
tālrunis: 64381488
evita.aploka PIE aluksne PUNKTS lv
www.aluksne.lv

21.03.2014

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031