Jaunumi Vidzemes pašvaldībās

Lai pārstāvētu Latviju Pasaules biatlona čempionātā jauniešiem un junioriem, kas no 26. februāra līdz 7. martam norisināsies Presque Isle pilsētā Amerikas Savienotajās Valstīs, otrdien uz turieni devās trīs Alūksnes pilsētas Bērnu un jaunatnes sporta skolas audzēkņi – Ingus Deksnis, Vladislavs Ņedaivodins un Linards Zēmelis un viņu treneris Sergejs Sverčkovs. Pirmdien viņus tālajā ceļā, vēlot veiksmi, pavadīja Alūksnes novada pašvaldības pārstāvji.

Alūksnes novada domes priekšsēdētājs Arturs Dukulis puišiem vēlēja labus startus, lai tie kalpotu kā pirmais solis ceļā uz nākamajām ziemas olimpiskajām spēlēm. Pašvaldība sportistiem dāvināja Latvijas un Alūksnes novada karogus.

Visi trīs Alūksnes biatlonisti, būdami savā vecuma grupā rezultatīvākie šobrīd Latvijā, vienīgie pārstāvēs mūsu valsti Pasaules čempionātā, sacenšoties jauniešu konkurencē. Viņiem paredzēts starts 7,5 km sprinta, 10 km iedzīšanas un 12,5 kilometru individuālajā distancē, kā arī stafetē. Pirmās sacensības notiks jau 28. februārī, bet mājās jaunie Alūksnes biatlonisti atgriezīsies 8. martā.

Treneris S. Sverčkovs atzina, ka visa gatavošanās atbildīgajām sacensībām alūksniešiem aizritējusi pašu mājās – Alūksnes ziemas sporta centrā „Mežinieki”, lai gan zināms, ka kaimiņvalstu – Igaunijas un Lietuvas jaunie biatlonisti uz Pasaules čempionātu dodas no treniņnometnēm ārzemēs.

- Rezultātus pašlaik ir ļoti grūti prognozēt. Tie būs atkarīgi no daudziem apstākļiem. Iepriekš Amerikā neesam bijuši, bet esam dzirdējuši, ka sniegs pēc savas struktūras atšķiras no mums pierastā un tādēļ var būt grūtības slēpju smērēšanā. Gatavojoties braucienam, daudz uzmanības pievērsām slēpošanas ātruma attīstīšanai, protams, svarīgi arī, lai šaušanā veiktos labi. Centāmies pielāgoties laika atšķirībai starp Latviju un ASV – būt nomodā naktī un gulēt dienas laikā, arī treniņi notika iespējami vēlākās vakara stundās, - stāsta Sergejs Sverčkovs.

Alūksnes novada pašvaldība ir atbalstījusi Alūksnes sportistu dalību Pasaules biatlona čempionātā jauniešiem un junioriem, piešķirot 3500 latu (EUR 4980,05) finansējumu. Paldies arī citiem atbalstītājiem, ar kuru palīdzību mūsu sportistiem ir iespēja doties uz šīm sacensībām.

 

FOTO: Alūksnes novada pašvaldība sportistiem un viņu trenerim dāvināja Alūksnes novada un Latvijas karogus. Attēlā no labās: pašvaldības Kultūras un sporta nodaļas vadītāja Sanita Eglīte, domes priekšsēdētājs Arturs Dukulis, jaunie biatlonisti Linards Zēmelis, Ingus Deksnis, Vladislavs Ņedaivodins, treneris Sergejs Sverčkovs, domes priekšsēdētāja vietnieks Aivars Fomins un pašvaldības sporta darba organizators Vilnis Veļķeris

Evitas Aplokas foto

 

SAGATAVOJA: Evita APLOKA,
Alūksnes novada pašvaldības
sabiedrisko attiecību speciāliste
tālrunis: 64381488
evita.aploka PIE aluksne PUNKTS lv

 www.aluksne.lv

25.02.2014

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031