Jaunumi Vidzemes pašvaldībās

Lai paaugstinātu klientu apkalpošanas kvalitāti, drošību un ērtības, Kocēnu novada dome piedāvā iedzīvotājiem un sadarbības partneriem iespēju visās pašvaldības ciemu kasēs veikt bezskaidras naudas norēķinus ar maksājumu kartēm, izmantojot POS termināli - elektronisku ierīci, kas nodrošina visu banku izdoto maksājumu karšu pieņemšanu. Šis pakalpojums ir bez komisijas maksas.

Kā paskaidroja Kocēnu novada domes finanšu direktore Svetlana Greka, Latvijas komercbanku karšu lietotājiem tiek piedāvāts arī pakalpojums “Naudas izmaksa”. Tas nozīmē, ka, norēķinoties kasē ar maksājumu karti par jebkuru summu, papildus no kases var izņemt arī skaidru naudu. Šo pakalpojumu var izmantot Citadele, DnB bankas, Nordea un SEB bankas klienti.

Minimālā naudas summa, ko var izņemt vienā reizē, ir 1 cents, bet maksimālā – 71,14 eiro. Naudas izmaksa atkarīga no tā, vai pieprasītā naudas summa ir pieejama kasē. Lai izņemtu skaidru naudu, kartes lietotājam pirms norēķina veikšanas jāinformē kasiere par vēlmi izmantot minēto pakalpojumu. Informācija par naudas izņemšanu būs atspoguļota čekā.

Kocēnu novada dome ir pirmā pašvaldība Latvijā, kas piedāvā iedzīvotājiem šādu pakalpojumu. Interesi iepazīties ar šo sistēmu darbībā ir izrādījusi Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija, nākamajā nedēļā, 17. februārī, apmeklējot Kocēnu novada domi.

Kocēnu novada dome arī atgādina, ka jau 2012. gadā pašvaldība pievienojās elektronisko rēķinu sistēmai. Elektroniskie rēķini jeb e-rēķini ir mūsdienīgs, ērts un ātrs veids, kā neatkarīgi no atrašanās vietas ātri saņemt un/vai apmaksāt noformētos e-rēķinus. E-rēķini saņēmējam ir bezmaksas. Reģistrēties e-rēķinu saņemšanai iespējams vairākos veidos - interneta portālā www.rekini.lv, savā internetbankā vai rakstiski aizpildot pieteikuma anketu Kocēnu novada domes administrācijā vai pagasta pārvaldē. Lai pieteiktos Kocēnu novada domes rēķinu automātiskai apmaksai, klientam jānoslēdz līgums par automātisko rēķinu apmaksu savā bankā.

 

Informāciju sagatavoja: 

Eva Eglīte

Attīstības nodaļas vadītāja
Kocēnu novada dome

Tālr.: 642 07683

E-pasts: eva.eglite PIE kocenunovads PUNKTS lv">eva.eglite PIE kocenunovads PUNKTS lv

www.kocenunovads.lv

17.02.2014

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031