Jaunumi Vidzemes pašvaldībās

Piektdien, 31.janvārī, Staicelē tika parakstīts sadarbības līgums starp Alojas, Burtnieku, Mazsalacas un Salacgrīvas pašvaldībām. Pašvaldības vienojās par savstarpēju sadarbību dažādās Pašvaldību attīstību veicinošās jomās: tūrisma, vides un dabas aizsardzības, kopīgas infrastruktūras, uzņēmējdarbības atbalsta, NVO, kultūras, sporta un citās jomās.

Burtnieka ezerā ietek 23 upes, upītes un strauti, bet iztek vienīgi Salaca – mugurkauls, kas saista Mazsalacas, Alojas, Salacgrīvas un Burtnieku novadus, radot kopīgas attīstības iespējas dažādās jomās. Vides, zivju un citi dabas resursi, tūrisma, publiskās infrastruktūras, uzņēmējdarbības attīstības jautājumu kopīga risināšana būs pamats visa reģiona veiksmīgai attīstībai!

Vides Aizsardzības un Reģionālās Attīstības ministrs Einārs Cilinskis norādīja, ka šāds līgums ir solis pareizajā virzienā. Viņš izcēla to, ka līguma ietvaros attīstības jomas netiek skatītas nošķirti, bet gan kopumā, jo ir savstarpēji papildinošas. Šādu pašvaldību apņemšanos sadarboties atzinīgi vērtēja arī Zemkopības un Ekonomikas ministriju, Dabas aizsardzības pārvaldes un Vides valsts inspekcijas pārstāvji, kā arī klātesošie tūrisma speciālisti, uzņēmēju konsultatīvo padomju un nevalstisko organizāciju pārstāvji.

Tā kā līgums tika parakstīts Staicelē, kur atrodas Latvijas futbola federācijas mācību un treniņu centrs, ar LFF TMC valdes locekļa Vladimira Žuka gādību jaunizveidotā „komanda” tika pie īpašiem formas tērpiem, kas stiprinās komandas garu un virzīs pretī panākumiem. Preses konferencē jau izskanēja aktuālās problēmas un tika ieskicēti sadarbības virzieni, bet drīzumā tiks izstrādāts konkrēts tālākās rīcības plāns.

 

 

Papildu informācija:

Zane Ābelīte-Medne

Burtnieku novada pašvaldības

Sabiedrisko attiecību speciāliste

Tālr.: 20219631

E-pasts: zane.abelite-medne PIE burtniekunovads PUNKTS lv

03.02.2014

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031