Jaunumi Vidzemes pašvaldībās

Šodien notikušajā Cēsu novada domes sēdes deputātu balsojumā par iestādes „Cēsu novada pašvaldība” administrācijas vadītāju tika ievēlēts Jānis Goba. Gobu, kurš līdz šim pilda Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes Cēsu policijas iecirkņa priekšnieka pienākumus, deputāti ievēlēja vienbalsīgi. Kā norāda Cēsu novada priekšsēdētājs Jānis Rozenbergs, Goba sevi pierādījis kā spējīgākais starp kopumā astoņiem pretendentiem.

„Viņam ir liela pieredze, vadot Valsts policijas darbu Cēsīs, cieši sadarbojoties ar pašvaldības iestādēm, līdz ar to jau zināms, kā noris darbs pašvaldībā,” stāsta novada priekšsēdētājs, piebilstot, ka Goba demonstrējis augstu motivācijas līmeni un viņam uzticoties arī iedzīvotāji.

Taču kā svarīgāko Gobas priekšrocību Rozenbergs min viņa paustos konkrētos un konstruktīvos priekšlikumus, lai Cēsis kļūtu par iedzīvotājiem draudzīgu pašvaldību.

„Kā galveno uzdevumu sev redzu nodrošināt iedzīvotāju pieejamību domes darbam,” akcentē Goba, vienlaikus uzsverot, ka svarīgi esot arī „mainīt cilvēku priekšstatu par to, ka dome strādā pašai domei uz to, ka dome strādā iedzīvotājiem”.

Tāpat viņa plānos jaunajā amatā ietilpst ar pašvaldības vadību risināt jautājumus, kas nav obligāti jāskata domes sēdēs, lai raitāk noritētu darba process, vienlaikus atslogojot deputātus.

Jānis Goba darbu pašvaldībā sāks no 24.februāra.

Cēsu novada pašvaldības administrācijas vadītāja funkcijās ietilps: organizēt pašvaldības administrācijas funkciju pildīšanu, vadīt iestādes administratīvo darbu; pārvaldīt pašvaldības administrācijas finanšu, personāla un citus resursus; pieņemt darbā un atlaist no tā pašvaldības administrācijas darbiniekus; noteikt pašvaldības administrācijas amatpersonu un darbinieku pienākumus un kompetenci; slēgt saimnieciskus darījumus pašvaldības administrācijas darba nodrošināšanai; organizēt iepirkumus, dokumentu apriti un citi pienākumi.

 

 

Informāciju sagatavoja:
Kārlis Pots
Cēsu novada pašvaldības
Sabiedrisko attiecību speciālists
t. 64121677
karlis.pots PIE dome.cesis PUNKTS lv

23.01.2014

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031