Jaunumi Vidzemes pašvaldībās

Projektu īsteno Latvijas Pašvaldību savienība, Norvēģijas Vietējo un reģionālo varas iestāžu asociācija, Valsts reģionālās attīstības aģentūra sadarbībā ar Latvijas pašvaldībām, t.sk ar Amatas novadu, kas izvēlēts par vienu no 9 pilotpašvaldībām.

Projekts ilgums no 2013. gada 10.decembra līdz 2016. gada aprīlim.

Projekta mērķis ir stiprināt institucionālo kapacitāti un cilvēkresursu attīstību valsts, vietējā un reģionālā līmenī, izveidojot ilgtspējīgu «mācīties salīdzinot» sistēmu, kas ir balstīta uz salīdzināmās bāzes metodes principiem un izmanto salīdzināmo datu bāzi pašvaldību veiktspējas uzlabošanai. Lai nostiprinātu pašvaldību lietpratīgu pārvaldību, mācīties salīdzinot sistēmas ietvaros tiks iekļauta arī pašvaldību stratēģiskās vadīšanas ieviešana, par pamatu izvēloties pašvaldību mārketingu kā vienu no stratēģiskās vadīšanas formām

Projekta gaitā tiks veikti arī pētījumi šādās jomās: rezultatīvo rādītāju izmantošana panākumu vai neveiksmju mērīšanai pašvaldību stratēģiskajā vadīšanā; iespējas apvienot vidējā termiņa budžeta plānošanu un izpildi ar vidējā termiņa attīstības programmēšanu un izpildi pašvaldību stratēģiskajā vadīšanā; iespējas apvienot vidējā termiņa budžeta plānošanu un izpildi ar vidējā termiņa attīstības programmēšanu un izpildi; pašvaldību mērķu mērīšana sociālās drošības jomā, sabiedrisko pakalpojumu un izglītības jomā.

Projekta  aktivitātes :

  • Mācīties salīdzinot sistēmas modeļa izveide pašvaldību veiktspējas analīzei, iekļaujot Polijas un Norvēģijas pieredzi
  • Pašvaldību sadarbības tīkla izveide
  • Pašvaldību deputātu un darbinieku apmācības
  • Datu bāzes izveide pašvaldību veiktspējas analizēšanai, novērtēšanai un uzlabošanai
  • Pašvaldību tīkla stiprināšana
  • Projekta vadība un publicitātes pasākumi 

2014. gada 14. janvārī  Rīgā notika projekta darba plānošanas sanāksme, kurā piedalījās arī Amatas novada domes priekšsēdētāja Elita Eglīte un Rita Merca, Amatas novada pašvaldības ārējo sakaru koordinētāja. 

Projektu “Lietpratīga pārvaldība un Latvijas pašvaldību veiktspējas uzlabošana” finansē Norvēģijas finanšu instrumenta 2009.–2014. gada perioda programmas “Kapacitātes stiprināšana un institucionālā sadarbība starp Latvijas un Norvēģijas valsts institūcijām, vietējām un reģionālām iestādēm”.

 

Vairāk informācijas www.lps.lv

20.01.2014

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031