Jaunumi Vidzemes pašvaldībās

Gulbenes novadā ir daudz kultūrvēsturisku vietu un objektu, ar kuriem mēs varam lepoties ne tikai vietējā un valsts mērogā, bet arī tālu aiz tās robežām. Lai saglabātu un izceltu esošās vērtības, Gulbenes novada dome ir iesaistījusies projekta „Muižas parki kā kultūrvēsturiskā mantojuma sastāvdaļa” realizācijā, kas tiek īstenots Igaunijas – Latvijas – Krievijas Pārrobežu sadarbības programma Eiropas kaimiņattiecību un partnerības instrumenta ietvaros 2007 – 2013.

Viens no projekta produktiem būs tūrisma maršruta izstrāde, kas sāksies Sanktpēterburgā (Krievija), bet tālāk vīsies caur Rāpinu (Igaunija) un Gulbenes novadu. „Tūrisma maršruta kartes gatavo Vidzemes Tūrisma asociācija, kas ir projekta vadošais partneris. Esam iesnieguši informāciju gan par Vecgulbenes muižas parku un Rankas muižas parku, gan Stāmerienas Sv. Ņevas Aleksandra pareizticīgo baznīcu, gan vairākiem citiem nozīmīgiem mūsu novada tūrisma objektiem,” informē Gulbenes novada vēstures un mākslas muzeja direktore Valda Vorza.

Projekta ietvaros tiks izgatavots arī buklets, kurā būs apkopoti mīlestības stāsti, kas saistīti ar Gulbenes novadā esošajiem muižu parkiem. Tāpat tiks iekļauta informācija par aktīvās atpūtas iespējām novadā. Sagatavotos materiālus prezentēs tūrisma izstādēs Tallinā, Sanktpēterburgā un Rīgā.

„Ir izstrādāts tehniskais projekts Sarkanās pils parka vārtu atjaunošanai. Atliek vien rast finansējumu, lai šo ieceri realizētu,” piebilst V.Vorza.

Šā gada jūlijā Vecgulbenes muižas parkā rīkos vērienīgu kultūras pasākumu, kurā piedalīsies amatnieki, folkloras kopas, kā arī tiks organizētas meistarklases.

Projekts „Muižas parki kā kultūrvēsturiskā mantojuma sastāvdaļa” (Nr. ELRII-404), angliskajā nosaukumā „Regeneration of Parks as an Integral Part of Historical Heritage” (Green Heritage), tiek īstenots Igaunijas-Latvijas-Krievijas pārrobežu sadarbības programmas ietvaros, un tās līdzfinansējums ir 267 384,60 euro, bet kopējais projekta budžets ir 297 094,00 euro apjomā. Tā realizācija sākās 2013.gada 15.maijā.

Projekta vadošais partneris ir Vidzemes Tūrisma asociācija (Latvija), bet partneri - Gulbenes novada dome (Latvija), Valsts kultūras budžeta institūts Ļeņingradas apgabalā (Krievija) un Rapinas novada pašvaldība (Igaunija).

Igaunijas – Latvijas – Krievijas Pārrobežu sadarbības programma Eiropas kaimiņattiecību un partnerības instrumenta ietvaros 2007 – 2013 finansiāli atbalsta kopīgus pārrobežu attīstības pasākumus, lai uzlabotu reģiona konkurētspēju, izmantojot tā potenciālu un izdevīgo atrašanās vietu krustcelēs starp ES un Krievijas Federāciju. Programmas mājas lapa: www.estlatrus.eu.

Šis dokuments tika izveidots ar Igaunijas – Latvijas – Krievijas Pārrobežu sadarbības programmas Eiropas kaimiņattiecību un partnerības instrumenta ietvaros 2007 – 2013 finansiālo atbalstu. Par šī dokumenta saturu pilnībā atbild Gulbenes novada dome un tas neatspoguļo Programmas, iesaistīto valstu un Eiropas Savienības oficiālo viedokli.

  

Informāciju sagatavoja
Gunta Krevica,
Gulbenes novada domes
sabiedrisko attiecību speciāliste

20.01.2014

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031