Jaunumi Vidzemes pašvaldībās

Turpinās starptautiskā projekta „Senior Pass” (Senioru pase) realizācija, kura mērķis ir veidot atbalsta sistēmu senioriem konkurences palielināšanai darba tirgū – celt pašapziņu, papildināt datorprasmes un motivēt viņus meklēt jaunus darba ceļus. Aktīvais periods projektā paredzēts no 2014.gada janvāra līdz jūnijam, kad seniori tiks aicināti pieteikties apmācībām.

Šobrīd Ieva Kalniņa un Ieva Garjāne gatavo apmācību programmu, kura sastāvēs no divām daļām.

„Pirmajā daļā projekta dalībnieki darbosies par un ap sevi, meklēs un mācīsies izcelt savas stirpās puses - spējas, prasmes, kompetences, pieredzi, kā arī pilnveidojamās jomas, kurās noderētu papildu zināšanas vai treniņš, un vienkārši labi pavadīs laiku. Nav noslēpums, ka bezdarba posms dzīvē daļai darba meklētāju liek sajusties nenovērtētiem vai mazāk vērtīgiem darba tirgū. Sašļūk dūša, piezogas bezcerības sajūta. Tāpēc ir svarīgi pacelt galvu augstāk, atrast un iekustināt sevī potenciālus, kas var noderēt tālākā ceļā. Tieši šim nolūkam ir paredzēta apmācību pirmā daļa,” stāsta I.Kalniņa.

Kad dalībnieki būs sevi izpētījuši, iedvesmojušies un uzlādējušies, uzsāksies darbs pie otrās daļas - elektroniskā portfolio jeb e-portfolio veidošanas.

„Ir labi, ja darba meklētājs apzinās savas prasmes, spējas un pieredzi. Taču tas maz līdz, ja šī informācija nenonāk līdz darba devējam. Tāpēc ir nepieciešams veids, kā visu labo apkopot vienuviet, skaisti pasniedzamā formā. Šim nolūkam ir īpaši izstrādāta interneta vietne, kur apkopot informāciju un dažāda veida materiālus par savām akadēmiskajām un profesionālajām gaitām, kā arī citām dzīves jomām, kas varētu būt svarīgas potenciālajam darba devējam. Ja dalībniekiem nebūs pietiekamas vai vispār nebūs datoriemaņu, ikviens tiks apmācīts kaut no pašiem pamatiem. Arī tas ir viens no veidiem, kā palielināt konkurētspēju darba tirgū,” piebilst I.Kalniņa.

Viena no aktivitātēm būs gan vietējo, gan ārvalstu partneru pirmspensijas vecuma cilvēku brīvprātīgā darba organizēšana - pieci seniori no Latvijas projekta ietvaros dosies brīvprātīgajā darbā uz kādu no projekta partnervalstīm. Savukārt pārējiem ir paredzētas brīvprātīgā darba aktivitātes tepat uz vietas Gulbenes novadā.

Projekta aktivitātēs tiks aicināti piedalīties seniori bezdarbnieki no 50 gadiem līdz pensijas vecumam. Kopumā plānots apmācīt vismaz 20 seniorus.

 „Senior Pass” projekta realizācijas termiņš ir divi gadi (no 2013.gada janvāra līdz 2014.gada decembrim). Kopējais projekta finansējums ir 399 962 EUR. Pašvaldības finansējums 25%. Latvijas projekta daļa sastāda 25 689 EUR + 8 563 EUR novada līdzfinansējums.

Projekts tiek finansēts ES Mūžizglītības programmas Grundtvig daudzpusējās partnerības ietvaros.

Ref. Nr. 527846-LLP-1-2012-1-FR-GRUNDTVIG-GMP

Šī publikācija atspoguļo vienīgi autora uzskatus, un Komisijai nevar uzlikt atbildību par tajā ietvertās informācijas jebkuru iespējamo izlietojumu.

  

Informāciju sagatavoja
Gunta Krevica,
Gulbenes novada domes
sabiedrisko attiecību speciāliste

20.01.2014

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031