Jaunumi Vidzemes pašvaldībās

Paplašināt redzesloku, paaugstināt valodas prasmes un kompetences, kā arī gūt jaunus iespaidus. Vai tas viss ir iespējams Gulbenes novadā? Jā! Lai veidotu atbalstošu vidi Gulbenes novada teritorijā strādājošajiem cilvēkiem un dotu iespēju tiem piedalīties profesionālajā pilnveidē praktizējoties ārvalstīs, Gulbenes novada dome aizvadītajā gadā uzsāka starptautiska projekta „Fast Forward LV” (Ātri uz priekšu) realizāciju.

2013.gada nogalē bija izsludināta pieteikšanās četrām prakses vietām Anglijā. Pēc pieteikumu izskatīšanas tika atlasīti atbilstošākie kandidāti, kuriem būs iespēja četru nedēļu laikā, no šā gada 12.februāra līdz 12.martam, pilnveidot sevi praksē Kavsandā un Milbrokā  Kornvolas apgabalā Anglijā.

 

Pirms došanās uz Angliju, praktikantiem notiek angļu valodas intensīvās apmācības.

„Pieteikties praksei Anglijā mani pamudināja reālā iespēja gūt jaunu pieredzi, iepazīt angļu kultūru, kā arī veicināt pašizaugsmi. Esot tur, darbošos jauniešu lietu jomā,” stāsta Laura Kļaviņa, kura ikdienā strādā par Stradu pagasta kultūras darba organizatori un jauniešu brīvā laika centra vadītāju.

Gunta Dergača pašreiz strādā Litenes pagasta pārvaldē, kur veic lietvedes pienākumus. Viņas galvenais uzdevums prakses laikā būs darbs birojā. „Celt savu kvalifikāciju un uzlabot valodas zināšanas – tas ir galvenais iemesls kāpēc pieteicos,” saka Gunta.

Apzaļumošanas un dārzkopības darbus prakses laikā Anglijā veiks Dailis Kadils, kura pieredzē ir semināru vadīšana un organizēšana, kas saistīti ar vides saudzēšanu un sakārtošanu. „Šī ir 15 gadus lolota vēlēšanās. Sapnis. Konkrētais projekts piedāvā tieši to, ko jau ilgu laiku esmu gribējis – darboties angļu parkos un dārzos, būt īstā angļu vidē, uzlabot valodas prasmes. Arī prakses laiks ir ideāls – mēnesis. Ceru, ka brīvajā laikā varēs arī paceļot,” atklāj Dailis.

„Jau sen pamanīju, ka mūsu novadā ir aktīvs brīvprātīgais darbs, taču pašai nekad nav sanācis līdzdarboties. Esmu priecīga, ka tika piedāvāta šāda iespēja, kurai es nekavējoties pieteicos. Tā kā ikdienā esmu audzinātāja bērnudārzā un arī prakses laikā darbošos pirmsskolā, būs interesanti pavērot, kā šajā jomā darbs notiek Anglijā,” saka Kristīna Gančaka.

Projekta ietvaros tiek apmaksāti: sagatavošanas izdevumi, ceļa izdevumi, dzīvošana (ēšana, gulēšana), apdrošināšana, valodas kursi pirms aizbraukšanas un prakses laikā.

Projektu realizē Gulbenes novada dome, kas ir projekta pieteicēja un nosūtītāj organizācija, sadarbojoties ar organizāciju "Point Europa" Lielbritānijā, kura uzņems, administrēs un organizēs dalībnieku prakses vietas savā teritorijā.

„Fast Forward LV” ir lieliska iespēja apgūt valodu, pieredzi, ģenerēt jaunas idejas, ieviest inovācijas, darboties praktiski, pēc tam šīs prasmes pielietot savā dzīves un darba vietā.

Projektā tiek uzsvērts, ka svarīgs ir arī neformālās izglītības aspekts - mācīties darot, mācīties caur citu un savu pieredzi, pilnveidot prasmi salīdzināt un analizēt, veikt secinājumus un veidot priekšstatus un viedokli. 

   

Gunta Krevica
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Gulbenes novada dome
T.26191107, e-pasts: gunta.krevica PIE gulbene PUNKTS lv

13.01.2014

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031