Jaunumi Vidzemes pašvaldībās

Kopš 9. decembra pārtraukti aktīvie būvniecības darbi tranzītielā Strenčos. Darbi tranzītielā tika uzsākti  šā gada15. jūlijā. Jūlijā un  augustā tika veikti trases sagatavošanas darbi un demontāžas darbi Rīgas ielas posmā no Pulkveža Brieža ielas līdz Gaujas ielai un Valkas ielas posmā no tilta pār Strenčupīti līdz Slimnīcas ielai, ieskaitot autoostas laukumu ar piebrauktuvēm. Tika uzsākta konstruktīvo kārtu izbūve gājēju/veloceliņam un autoostas teritorijas piebrauktuvēm, vājstrāvas tīklu komunikāciju pārbūve, lietus ūdens kanalizācijas ierīkošana Valkas ielā un veikta esošā ūdensvada komunikāciju regulēšana Rīgas ielas posmā no Gaujas līdz Pulkveža Brieža ielai.   Bruģa seguma vizuālā skata uzlabošanai tika pieņemts lēmums sākotnēji iecerētos bruģa seguma blokus “Spolīte” mainīt pret bruģa seguma blokiem “Taisnstūra” un “Kvadrātveida”. Lai panāktu ielas apmaļu ilgāku kalpošanas laiku, tika pieņemts lēmums Valkas un Trikātas ielu krustojumā – rotācijas apļa brauktuves iekšmalas paplašinājumā betona rādiusa apmaļu vietā iebūvēt atbilstoša rādiusa granīta apmales ar laukakmens bruģa segumu.

Septembrī tika pabeigti sagatavošanas darbi un demontāžas darbi. Posmā no Gaujas ielas līdz Pulkveža Brieža ielai uzstādītas apgaismojuma laternas un uzsākta gājēju ietvju ierīkošana. Šis Rīgas ielas posms tika gatavots asfaltēšanas darbiem. Valkas ielā autoostas laukumā  un laukuma piebrauktuvēs, kā arī autoostas teritorijai pieguļošajos Trikātas un Pulkveža Brieža ielu posmos izbūvēta lietus ūdens kanalizācija. Izbūvēta šķembu pamata apakškārta Valkas ielas labajā joslā Turpinājās elektroapgādes pārbūves darbi. Būvdarbu gaitā ir atklājās, ka Valkas ielas braucamajā daļā atsegto SIA “Lattelecom” kabeļu kanalizācijas 3 aku virsējās daļas ir neatbilstošā tehniskā stāvoklī. Kopīgi ar “Lattelecom” pārstāvjiem ir  apsekotas  visas Valkas un Rīgas ielā esošās sakaru kanalizācijas akas un piesaistīti SIA ”Lattelecom” līdzekļi bojāto aku remontam.

Oktobrī tika sagatavota šķembu pamatne un ieklāta karstā asfalta apakškārta Rīgas ielas posmā no krustojuma ar Pulkveža Brieža ielu līdz krustojumam ar Gaujas ielu. Šajā Rīgas ielas posmā turpinās gājēju ietvju bruģēšana un ūdens savācējteknes izbūve. Valkas ielā izbūvēta lietus ūdens kanalizācija līdz tiltam pār Strenčupīti, pabeigti elektroapgādes pārbūves darbi Valkas, Trikātas, Pulkveža Brieža ielu krustojumā  un autoostas laukuma teritorijā un uzsākta šo posmu gatavošana asfaltēšanai.

Novembrī Rīgas ielas posmā no krustojuma ar Pulkveža Brieža ielu līdz krustojumam ar Gaujas ielu pabeigta gājēju ietves ar betona bruģakmens segumu izbūve, pabeigta lietus ūdens savācējteknes ierīkošana 204 m garumā un ielas apgaismojuma ierīkošana. Valkas ielā tika ieklāta karstā asfalta apakškārta autoostas laukumam ar piebrauktuvēm  un Pulkveža Brieža un Trikātas ielu pieslēgumu posmos autoostas laukumam. Posmā no tilta pār Strenčupīti līdz krustojumam ar Trikātas ielu ir izbūvēta minerālmateriālu pamata apakškārta ielas brauktuvei.

Ūdenssaimniecības attīstības projekta 4.etapa darbu uzsākšanas kavēšanās sakarā ar iesniegto apstrīdējumu Iepirkumu uzraudzības birojā būtiski ietekmējis plānoto Rīgas/Valkas ielu rekonstrukcijas darbu norisi 2013.gada sezonā. Ūdenssaimniecības attīstības projekta 4.etapa būvdarbi uzsākti 17.oktobrī ar gandrīz 1,5 mēnešu kavēšanos. Tie tiks turpināti visu ziemas periodu, ja nepārsteigs ļoti liels sals. Ja laika apstākļi būs labvēlīgi un ūdenssaimniecības rekonstrukcijas darbi noritēs raiti, iespējams, būvdarbi tranzītielā iekļausies sākotnēji iecerētajā termiņā t.i. līdz 2014. gada rudenim.

Tranzītielas būvniecības darbu progresam - kalendārajam grafikam un būvdarbu izpildes grafikam, problēmām un to risinājumiem var sekot Strenču novada pašvaldības mājas lapā - sadaļā „Projekti (īstenojamie)” - http://www.strencunovads.lv/projekti/tranzitielas-rekonstrukcija-strencos-valkas-un-rigas--iela

 

 

12.12.2013.

 

Sagatavoja: Plānošanas un attīstības nodaļas vadītāja Iveta Ence

13.12.2013

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031