Jaunumi Vidzemes pašvaldībās

Piektdien, 18. oktobrī Liepājā konkursa „Eiropas Gada pašvaldība” noslēgumā Alūksnes novada pašvaldība saņēma Atzinību vienā no četrām konkursa nominācijām – „Pašvaldība Eiropas Savienības vērtību popularizēšanai”, kā arī „Lattelecom” simpātiju balvu – LED platekrāna televizoru 500 latu vērtībā par malēniešu identitātes stiprināšanu.

Konkursa noslēguma pasākumā īpaši sumināti tika arī trīs Eiropas Gada cilvēki katrā pašvaldībā un Alūksnes novadā šo titulu ieguva SIA „Alūksnes slimnīca” valdes priekšsēdētāja Maruta Kauliņa par neatlaidību un mērķtiecību Alūksnes novada iedzīvotāju medicīniskās aprūpes saglabāšanā un pilnveidē, Ernsta Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijas skolotāja Ilona Riekstiņa par entuziasmu un sirdsdarbu Alūksnes un Marsanēlakotes mūziķu un pašvaldību sadarbības veicināšanā un novada popularizēšanā un Alūksnes novada pašvaldības Kultūras un sporta nodaļas vadītāja Sanita Eglīte par radošu darbu Alūksnes novada kultūras vērtību saglabāšanā un attīstībā, jaunu tradīciju veidošanā.

Konkursa noslēgumā katrai pašvaldībai un tās ļaudīm tika veltīts daudz pozitīvu vārdu un vērtējumu. Atzinību par Eiropas Savienības vērtību popularizēšanu Alūksnes novada pašvaldībai pasniedza Latvijas Pašvaldību savienības priekšsēdis Andris Jaunsleinis. Pašvaldību sveica arī Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs, uzsverot, ka „Eiropas pilsoņa gada” norises vislabāk izpaužas tieši sadarbībā starp cilvēkiem. Ministrs atzina, ka, viesojoties Alūksnē, iepazinies ar mūsu novada paveiktajiem darbiem un guvis pārliecību par plānoto.

Speciālu simpātiju balvu – LED platekrāna televizoru - Alūksnes novadam bija sarūpējis „Lattelecom”, kura pārstāvjiem, žūrijas komisijas sastāvā viesojoties mūsu novadā, īpašas uzmanības vērts licies darbs pie malēniešu identitātes saglabāšanas un raksturīgās izloksnes kopšanas.

Arī Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā vadītāja Inna Šteinbuka savā vēstulē pašvaldībām - konkursa laureātēm Alūksnes novadu īpaši izcēlusi, nosaucot to par paraugu pārrobežu sadarbības īstenošanā.

- Konkurss Alūksnes novada pašvaldībai bija iespēja apzināties jau padarīto un vēl darāmo, izvērtēt savus spēkus un nospraust jaunus mērķus. Paldies visiem, kas ar savu ikdienas darbu ir kaldinājuši šo rezultātu, - uzsver Alūksnes novada domes priekšsēdētājs Arturs Dukulis.

Konkursu „Eiropas Gada pašvaldība” Latvijas Pašvaldību savienība rīko otro gadu, Alūksnes novada pašvaldība tajā piedalījās pirmo reizi. Konkursa pirmajā kārtā pašvaldības iesniedza savus pieteikumus par četrām izvirzītajām kategorijām plānošanas reģioniem. No katra plānošanas reģiona otrajai kārtai tika izvirzītas 3 pašvaldības. Otrajā kārtā īpaša žūrijas komisija, kuras sastāvā bija pārstāvji no LPS, ministrijām, konkursa atbalstītājiem devās uz katru pašvaldību un iepazinās ar tās veikumu, kā arī izvērtēja, kuras personas ar savu ieguldījumu varētu būt titula „Eiropas Gada cilvēks” cienīgas.

Galveno titulu konkursā ieguva un par „Eiropas Gada pašvaldību 2013” novadu konkurencē kļuva Iecavas novads, bet pilsētu grupā - Liepāja. Uzvarētāji nominācijā „Pašvaldība kultūrai” ir Valmieras pilsēta un Talsu novads, bet atzinības šajā nominācijā ieguva Rēzeknes novads un Preiļu novads. Nominācijā „Pašvaldība integrācijai un iekļaušanai” uzvarēja Jelgavas pilsēta un Kandavas novads. „Pašvaldība veselībai” nomināciju ieguva Jūrmalas pilsēta un Siguldas novads. Savukārt nominācijā „Pašvaldība Eiropas Savienības vērtību popularizēšanai” uzvarēja Amatas novads un Rēzeknes pilsēta, bet atzinību šajā nominācijā ieguva Alūksnes novads. Konkursa dalībnieki Rucavas un Jēkabpils novadi arī nepalika bez balvām – tie saņēma speciālbalvas no konkursa atbalstītājiem.

 

Vairāk foto: www.aluksne.lv.

 

FOTO: Alūksnes novada domes priekšsēdētāja vietnieks Aivars Fomins (no labās), Eiropas Gada cilvēki Alūksnes novadā - Ilona Riekstiņa, Sanita Eglīte un Maruta Kauliņa, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs un Latvijas Pašvaldību savienības priekšsēdis Andris Jaunsleinis (Evitas Aplokas foto)

 

SAGATAVOJA: Evita APLOKA,
Alūksnes novada pašvaldības
sabiedrisko attiecību speciāliste
tālrunis: 64381488
evita.aploka PIE aluksne PUNKTS lv
www.aluksne.lv

21.10.2013

Notikumi

«Augusts 2024»
POTCPSSv
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031