Jaunumi Vidzemes pašvaldībās

No 7. līdz 11.oktobrim Valmieras Izglītības pārvalde sadarbībā ar Valsts izglītības attīstības aģentūru organizēs karjeras nedēļas „Es būšu... Vai zini, kas būsi tu?” pasākumus, kuru laikā Valmieras jaunieši tiks mudināti aizdomāties par nākotnes profesijas izvēli.

Kā norāda Valmieras Izglītības pārvaldes speciāliste izglītības jautājumos Sanita Loze, šogad karjeras nedēļas aktivitātes tiek organizētās 11 pilsētās, un to mērķis ir aktualizēt karjeras izvēles nozīmi: „Jo agrāk bērns aizdomājas par savu nākotnes profesiju, jo ātrāk viņš var sākt attīstīt un pilnveidot spējas un iemaņas, kas viņam būs nepieciešamas. Turklāt jauniešiem veidojas labāka izpratne par izglītības lomu personīgajai izaugsmei.”

Nedēļas garumā skolēni varēs uzzināt par darba iespējām Valmierā, kā arī doties mācību ekskursijās uz vairākiem uzņēmumiem: SIA „Vidzemes slimnīca”, SIA „VALPRO”, „Valmiermuižas alus” darītava un citiem. Tāpat bērni varēs viesoties Valmieras pirmsskolas izglītības iestādēs un Valmieras Vājdzirdīgo bērnu internātvidusskolā – attīstības centrā, lai iepazītos ar iestāžu ikdienas darbu. S. Loze skaidro, ka šogad īpašs uzsvars tiek likts uz to, lai bērni un jaunieši apzinātos darba iespējas Valmierā, tādējādi sekmējot apziņu, ka arī Valmierā var iegūt kvalitatīvu un savām interesēm piemērotu darbu. „Bieži vien netiek pietiekami novērtēta interešu izglītības nozīme karjeras izvēles procesā, bet, apzinot savas vēlmes un talantus ārpusstundu aktivitātēs, jauniešiem var būt vieglāk izvēlēties nākotnes profesiju. Tāpēc šogad tirdzniecības centrā „Valleta” būs iespējams apskatīt izstādi, kas veltīta brīvā laika pavadīšanas iespējām Valmierā,” stāsta Sanita Loze.

Karjeras nedēļas laikā 7.-12.klašu skolēni tiks aicināti uz tikšanos ar Latvijā populāro mūziķi Intaru Busuli un vides pētnieku un televīzijas raidījumu vadītāju Māri Olti, kuri stāstīs par to, kā sevi motivēt, kā viņi nonākuši līdz savām šīsdienas profesijām, kā arī solās atklāt savu „panākumu atslēgu”. Lai labāk izzinātu profesionālās izglītības iespējas un priekšrocības, jaunieši aicināti apmeklēt Vidzemes Augstskolu, Valmieras Profesionālo vidusskolu un Valmieras Mākslas vidusskolu. Savukārt karjeras nedēļas noslēgumā Valmieras sākumskolā Valmieras izglītības un pirmsskolas izglītības iestāžu audzēkņi izrādīs nedēļas garumā veidotās prezentācijas par tēmu „Es Valmierā pēc 20 gadiem”.

Sanita Loze atzīmē, ka liela loma karjeras izvēles veicināšanā ir vecākiem, tādēļ viņiem tiks organizēta nodarbība „Kā vecākiem sniegt atbalstu saviem bērniem karjeras attīstībā?”. Nodarbības laikā vecāki varēs iepazīties ar dažādām koučinga metodēm, kā arī apgūs nepieciešamās iemaņas, lai palīdzētu bērnu ieinteresēt domāt un diskutēt par savu nākotnes profesiju. Nodarbība notiks 9.oktobrī plkst.17.30 Valmieras Kultūras centrā, Rīgas ielā 10.

Plašāk par karjeras nedēļas pasākumiem uzzināt, kā arī tiem elektroniski pieteikties var Valmieras pilsētas pašvaldības mājas lapā www.valmiera.lv, sadaļā „Karjeras nedēļa – 2013”.

Informāciju sagatavoja:
Didzis Stāvausis
Valmieras pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību un tūrisma nodaļas
Sabiedrisko attiecību speciālists

03.10.2013

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031