Jaunumi Vidzemes pašvaldībās

Kocēnu novada dome realizē projektu “Autoceļa Beikas – Mazezers ceļa rekonstrukcija zivsaimniecības attīstībai Kocēnu novadā”. Projekta mērķis ir uzlabot autoceļa kvalitāti, nodrošinot pastāvīgu transporta izmantošanas iespēju zivsaimniecības uzņēmuma vajadzībām, kā arī veicināt Mazezera publisko pieejamību.

Rīcības programmas Eiropas Zivsaimniecības fonda atbalsta ieviešanai Latvijā 2007.-2013. gadam pasākuma “Teritorijas attīstības stratēģiju īstenošana” aktivitāte paredz atjaunošanu un attīstību ciematos, kuros veic zivsaimniecības darbības. Lai apzinātu aktuālākās iedzīvotāju problēmas, Kocēnu novada dome organizēja iedzīvotāju sapulces pagastos, kuru laikā secināts, ka viena no būtiskākajām problēmām, kas apgrūtina iedzīvotāju ikdienu, ir pašvaldības ceļu sliktais stāvoklis. Autoceļa Beikas – Mazezers posms bija viens no atbilstošākajiem remontējamiem pašvaldības ceļiem, kas atbilst Zivsaimniecības fonda aktivitātēm. Līdz šim ceļa tehniskais stāvoklis transportam bija piemērots tikai gada sausajos periodos. Pavasarī un rudenī ceļa segums tika izskalots un deformēts. Greiderējot ceļa klātni, malās izveidojušies grants vaļņi, kas neļauj notecēt lietus ūdenim.

Projekta rezultātā tiks rekonstruēts ceļš Beikas – Mazezers un sakārtota ūdens novades sistēma. Ceļu varēs ērti izmantot visos gadalaikos. Tiks novērsta ceļa deformēšanās lietus un atkušņu periodā. Atjaunojot ceļa profilu, pa to varēs ērti pārvietoties gan vieglais, gan smagais transports. Otrs būtisks aspekts ceļa rekonstrukcijas nepieciešamībai ir Mazezera kā publiski izmantojama ūdens resursa iespējas. Ceļš ved uz Mazezeru, kuru apmeklē gan novada iedzīvotāji, gan viesi, kas vēlas izmantot ezeru peldēm un makšķerēšanai. Šajā ceļa posmā ir 20 zemes īpašumu, kuru saimnieki izmanto ceļu ikdienā.

 

Projektēšanas darbus veica SIA “UGD”, būvdarbus šī projekta ietvaros par līgumsummu 24779,37 latiem veic SIA “Rubate”. No minētās summas 90% ir Eiropas Zivsaimniecības fonda finansējums un 10% - Kocēnu novada domes līdzfinansējums.

 

Būvdarbus plānots noslēgt līdz šī gada decembrim.

 

Informāciju sagatavoja:
Eva Eglīte
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Kocēnu novada dome
Tālr.: 642 07683
E-pasts: eva.eglite PIE kocenunovads PUNKTS lv
www.kocenunovads.lv

 

 

02.10.2013

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031