Jaunumi Vidzemes pašvaldībās

27.septembrī Valmierā viesojās Latvijā akreditētie un rezidējošie diplomātisko misiju vadītāji. Vizītē Valmierā piedalījās Apvienotās Karalistes, Austrijas, Čehijas, Francijas, Gruzijas, Īrijas, Japānas, Dienvidkorejas, Lietuvas, Maltas Ordeņa, Moldovas, Nīderlandes, Norvēģijas, Slovākijas, Spānijas, Turcijas, Ukrainas, Uzbekistānas un Zviedrijas diplomātisko misiju vadītāji.

Kā norāda Valsts protokola vecākā referente Laura Romanovska, Ārlietu ministrija sadarbībā ar Latvijas pašvaldībām ik gadu diplomātisko misiju vadītājiem organizē vizītes dažādās Latvijas vietās, lai dotu iespēju vēstniekiem labāk iepazīt dzīvi ārpus Rīgas. „Pagājušajā gadā diplomātisko misiju vadītāji apmeklēja Rēzekni, bet 2011.gadā – Jelgavu. Šogad lēmām par labu Valmierai, novērtējot tās stabilo izaugsmi vairāku gadu garumā. Valmierā darbojas lieli, spēcīgi uzņēmumi, kas dod būtisku pienesumu Latvijas eksporta struktūrā. Tāpat jāatzīmē Valmierā sasniegtais dzīvojamo ēku renovācijā un dinamiskā izglītības, kultūras un sporta dzīve. Valmierā ir, ar ko lepoties!”

Valmieras apmeklējuma laikā vēstnieki tikās ar Valmieras pilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāju Inesi Boķi, priekšsēdētāja vietnieku Jāni Baiku, kā arī izpilddirektoru Aigaru Vītolu. Diplomātisko misiju vadītāji viesojās Valmieras sākumskolā, kas ir Austrumeiropā pirmais un vienīgais Promethean Izglītības izcilības centrs, savukārt Vidzemes Augstskolā vēstnieki tikās ar rektoru Gati Krūmiņu un apskatīja unikālo Virtuālās un papildinātās realitātes laboratoriju un Valmieras integrēto bibliotēku.

Dienas gaitā diplomātisko misiju vadītāji apmeklēja arī Valmieras lielāko uzņēmumu AS „Valmieras stikla šķiedra”, kas šogad atzīmē 50 gadu jubileju. Tiekoties ar uzņēmuma prezidentu Andri Oskaru Brutānu un viceprezidentu Andrē Haincu Švionteku, vēstnieki tika iepazīstināti ar uzņēmuma panākumu atslēgu, kas ļāvusi tiem nodrošināt stabilu izaugsmi un veiksmīgi konkurēt starptautiskajā tirgū. Vizīte noslēdzās „Valmiermuižas alus” darītavā, kur vēstnieki varēja iepazīties ar alus ražošanas procesu, kā arī alus darītavas nākotnes plāniem un attīstības stratēģiju.

Informāciju sagatavoja:
Didzis Stāvausis
Valmieras pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību un tūrisma nodaļas
Sabiedrisko attiecību speciālists
Mob. tel.: 29199594

02.10.2013

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031