Jaunumi Vidzemes pašvaldībās

Laikā no 19. septembra līdz 23. septembrim biedrībā "Valmieras-Giterslo reģionu sadarbībai" septiņu iesaistīto pašvaldību delegācija 21 cilvēka sastāvā dosies darba vizītē uz Giterslo apriņķi (Vācija).

Vizītes laikā pašvaldību vadītāju un speciālistu delegācija apmeklēs lekciju par Vīdenbrikas krājkases nozīmi apriņķī un prezentāciju par veloceliņu koncepciju, pārrunās Vācijas pieredzi saules enerģijas izmantošanas un atkritumu apsaimniekošanas jautājumos, kā arī migrantu integrēšanu sabiedrībā.

 

Delegācija apmeklēs arī dabas rezervātu, mākslas biedrību, Niksdorfas datormuzeju, Giterslo Nord-pamatskolu un Giterslo darba biržu. Biedrības pārstāvji viesosies Flora Westfalika administratīvajā centrā, kā arī apmeklēs Rēdu-Vīdenbriku, Borgholchauzenu, Halli un tiksies ar šo pašvaldību birģermeistariem. Viesošanās laikā delegācija dosies arī uz Osnabriku, kur norisināsies pilsētas svētki „Giterslo – international”. Sadarbības partneri tiksies arī ar Giterslo apriņķa landrātu Svenu Georgu Adenaueru un koordinatoru Hansu Joahimu Švolovu, kā arī pārrunās turpmākās sadarbības iespējas.

Mazsalacas novada pārstāvji tiksies ar saviem sadraudzības partneriem Harsevinkelā, savukārt Kocēnu novada pārstāvji tiksies ar Langenbergas pašvaldību, ar kuru nākotnē plānots veidot ciešāku sadarbību, kā arī ar Langenbergas bērnudārzu, kurš izrādījis interesi veidot sadarbību ar Kocēnu pagasta PII “Auseklītis”.

Uz Giterslo apriņķi dosies arī Valmieras mūzikas skolas kvartets, kuram sadraudzības saiknes ir izveidojušās ar Halles un Lipštates mūzikas skolu. Brauciena mērķis ir ne tikai pieredzes apmaiņa, bet arī koncertēšana abās pašvaldībās.

Biedrību "Valmieras-Giterslo reģionu sadarbībai" 2009. gadā dibināja bijušā Valmieras rajona teritorijā izveidotās pašvaldības - Beverīnas, Burtnieku, Mazsalacas, Naukšēnu, Rūjienas un Kocēnu novads, kā arī republikas pilsēta Valmiera. Līdz administratīvi teritoriālās reformas īstenošanai Valmieras rajona un Giterslo apriņķa sadarbība ilga 17 gadu. Lai turpinātu draudzīgās attiecības, bijušajā Valmieras rajona teritorijā ietilpstošās pašvaldības izveidoja biedrību sadarbībai ar Giterslo apriņķi, un šobrīd rit sadarbības 21. gads.

Biedrības mērķi ir veicināt Latvijas - Vācijas sadarbību saimnieciskās, sociālās, izglītības, sporta interesēs, kā arī abpusējās pieredzes rosināšanā un apmaiņā izglītībā, kultūras un sporta jomā, izkopt Eiropas identitātes izjūtu, dot iedzīvotājiem iespēju sadarboties un līdzdarboties, kā arī nodrošināt efektīvu Eiropas Savienības kultūras programmas īstenošanu Latvijā un Vācijā kultūras nozares attīstības veicināšanai.

 

Informāciju sagatavoja:
Eva Eglīte
Biedrības "Valmieras-Giterslo reģionu sadarbībai"
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Tālr.: 26422411

 E-pasts: eva.eglite PIE kocenunovads PUNKTS lv

eva.eglite PIE kocenunovads PUNKTS lv

17.09.2013

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031