Jaunumi Vidzemes pašvaldībās

Valmieras Vājdzirdīgo bērnu internātvidusskolas – attīstības centra pirmsskolas izglītības grupa ir saņēmusi dāvinājumu no ilggadēja skolas atbalstītāja, dzirdes speciālista Roberta Mēlmaņa (Vācija). Bērnudārza grupiņai tika uzdāvinātas dzirdes aparātu palīgierīces – FM sistēmas 12 000 latu vērtībā, kas, būtiski pastiprinot dzirdi, veicinās straujāku bērnu attīstību.

Roberts Mēlmanis Valmieras Vājdzirdīgo bērnu internātvidusskolai – attīstības centram palīdz jau kopš 1993.gada, dāvājot, pielāgojot dzirdes aparātus vai sniedzot finansiālu atbalstu. Šoreiz, svinot savu 50 gadu jubileju, R. Mēlmanis izlēma uzrunāt savus draugus un paziņas dāvināt viņam naudu, lai pēc tam to novirzītu labdarībai, iegādājoties jaunākās tehnoloģijas dzirdes sistēmas un uzdāvinot tos Valmieras Vājdzirdīgo bērnu internātvidusskolas – attīstības centra pirmsskolas izglītības grupai. Roberts Mēlmanis atzīmē: „Vēlos teikt vislielāko paldies Kārlim Greiškalnam, kurš mani pirms 20 gadiem atveda uz Valmieru. Tāpat novēlu, lai pedagogi, kas tagad darbojas skolā, arī nākotnē turpinātu tikpat cītīgi strādāt pie šīs sadarbības. Patiesu gandarījumu sagādā tas, ka spēju palīdzēt bērniem un ka mana palīdzība tiek pieņemta. Tā ir fantastiska sajūta!” Tāpat R. Mēlmanis uzsver, ka šie dzirdes aparāti tirdzniecībā ir tikai trīs mēnešus, un Valmiera ir viena no pirmajām vietām, kur tie tiek izmantoti.

 Svinīgajā pasākumā skolas direktors Andris Tauriņš atklāja īpašu piemiņas stendu, lai ikviens zinātu par R. Mēlmaņa nesavtīgo palīdzību bērnu izaugsmes un attīstības veicināšanā. Andris Tauriņš: „Stendā attēloti visi momenti šo 20 gadu laikā, kad Roberts Mēlmanis palīdzējis mūsu skolai un kad viņš mūs ir apciemojis. Esam neizsakāmi pateicīgi un vēlamies, lai par Roberta labestību uzzina arī tie bērni un vecāki, kas pie mums mācīsies nākotnē.” Savukārt Valmieras pilsētas pašvaldības Izpilddirektora vietniece Evija Voitkāne atzina: „Valmieras Vājdzirdīgo bērnu internātvidusskolā darbojas viens no attīstītākajiem dzirdes centriem Latvijā, pateicoties R. Mēlmaņa atbalstam. Mēs varam būt gandarīti, ka Valmierai un Latvijai ir šāds draugs, kas nesavtīgi veltījis savu laiku, darbu un līdzekļus, lai bērnu ikdiena kļūtu labāka.”

Jāpiemin, ka, pateicoties jaunajām dzirdes sistēmām, bērni ātrāk apgūs valodu un attīstīs savas runas prasmes. 2013./2014.mācību gadā Valmieras Vājdzirdīgo bērnu internātvidusskolā – attīstības centrā mācās 142 skolēni.

17.09.2013

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031