Jaunumi Vidzemes pašvaldībās

Uz Igauniju devies Kocēnu novada domes priekšsēdētājs Jānis Olmanis un domes priekšsēdētāja vietniece Evija Nagle, lai no 4. līdz 6. septembrim piedalītos Igaunijas-Latvijas-Krievijas pārrobežu sadarbības programmas projekta "Attālo teritoriju attīstība, izmantojot vietējos resursus pārrobežu Via Hanseatica tūrisma maršruta izstrādē" uzraudzības komitejas, koordinatoru un darba grupas sanāksmē. Jānis Olmanis ar Vidzemes plānošanas reģiona lēmumu izvirzīts projekta uzraudzības komitejā kā iesaistīto Latvijas pašvaldību pārstāvis. Savukārt projekta vadītāja Evija Nagle pārstāvēs Kocēnu novada domi projekta īstenošanas darba grupās. Projektā kopumā piedalās 18 partneru un vairāk nekā 20 asociēto partneru - pašvaldības, dažādas nevalstiskās un tūrisma organizācijas no visām trim projektā iesaistītajām valstīm.

 Ir paplašināta Dikļu pirmsskolas izglītības iestādes "Cielaviņa" Zilākalna filiāle, izveidojot jaunu bērnudārza grupu bērniem no 1,5 līdz 3 gadu vecumam – šonedēļ notika grupiņas atvēršanas svētki. Jaunās grupas telpu remontdarbiem un inventāra nodrošināšanai Kocēnu novada dome piešķīra finansējumu Ls 10 000 apmērā.

No 4. līdz 7. septembrim Ķīpsalas starptautiskajā izstāžu centrā norisinās starptautiskā pārtikas izstāde Riga Food 2013. Tajā būs apskatāmi, nobaudāmi un nopērkami gardumi arī no Kocēnu novada. Z/s „Kaņepītes" no Kocēnu pagasta apmeklētājiem piedāvās dažādus graudu izstrādājumus - miltus, auzu pārslas, klijas, savukārt Inese Mangule no Rubenes - gardos un veselīgos Dabas spēka sēkliņu maisījumus. Sestdien, 7. septembrī, plkst. 12.00 pie Vidzemes stenda būs iespēja nobaudīt Kocēnu novada „patriotiskos plāceņus", kurus gatavos saimniece Inese Mangule.

 

Sestdien, 7. septembrī, norisināsies Zilākalna pagasta svētki. Plkst. 11.00 laukumā pie Zilākalna pagasta pārvaldes notiks svētku atklāšanas pasākums ar uzrunām, iedzīvotāju un skolēnu sveikšanu, kā arī priekšnesumiem. Plkst. 12.00 notiks dzīvojamo namu, iestāžu ēku un pagalmu izrotājumu vērtēšana, bet plkst. 13.00 - foto orientēšanās "Vai pazīsti savu pagastu?". Plkst. 14. 00 būs iespēja apmeklēt dažādu notikumu un izklaižu pieturas, plkst. 16.00 fotokonkursa darbu izstādes „Kocēnu novads bildēs" atklāšana un stāstījums par Zilokalnu un tā apkārtni. Plkst. 19.00 kultūras namā notiks koncerts.

 

Sestdien, 7. septembrī, plkst. 13.30 un svētdien, 8. septembrī, plkst. 12.00 Kocēnu sporta namā notiks florbola spēle starp “Rubene” U-12 un U-14 meiteņu komandām un komandu “PSS Porvoo” no Somijas.


Sestdien, 7. septembrī, plkst. 10.00 Jura Neikena Dikļu pamatskolas stadionā notiks futbola turnīra "Dikļu futbola kauss - 2013" noslēgums.

 

Sestdien, 7. septembrī, un svētdien, 8. septembrī, jau sesto gadu Jāņa Daliņa stadionā Valmierā notiks sporta spēles bērniem un jauniešiem ar īpašām vajadzībām. Tās rīko Kocēnu novada Dauguļu speciālā internātpamatskola, Valmieras Pārgaujas ģimnāzija, Valmieras Sporta skola, kā arī atbalstītāji no Norvēģijas. Finansiālu atbalstu spēļu rīkošanā sniedza arī Kocēnu novada dome. Spēlēs šogad pieteikušās 20 komandas - kopumā 160 dalībnieku no Latvijas speciālajām skolām un sociālās aprūpes centriem, kā arī viesi no Igaunijas un Norvēģijas.

 

Līdz 8. septembrim astoņi Kocēnu novada jaunieši kopā ar Kocēnu novada domes Attīstības nodaļas vadītājas vietnieci Intu Vanagu piedalās Rumānijas skautu organizācijas „Scout Society Association" īstenotā projektā „Ar mākslu - pret diskrimināciju", kas norisinās Rumānijas pilsētā Tirgu Žiu. Projekta ietvaros jaunieši piedalās dažādās radošās darbnīcās un aktivitātēs, kā arī prezentē savas valsts kultūru, tādējādi pilnveidojot starpkultūru komunikācijas prasmes un iepazīstot projekta dalībvalstu - Rumānijas, Turcijas, Horvātijas, Itālijas un Latvijas - kultūras daudzveidību. Kocēnu novada jauniešu dalību projektā līdzfinansē Kocēnu novada dome.

 

Svētdien,  8. septembrī, plkst. 10.00 Vaidavas izglītības biedrības telpās atsāksies jogas nodarbības. Nodarbības vadīs Iveta Babre. Laipni gaidīti arī jauni dalībnieki!


Līdz 9. septembrim Kocēnu novada domes administrācijas ēkā Kocēnos, pagastu pārvaldēs - Bērzainē, Dikļos, Vaidavā un Zilākalnā, kā arī Kocēnu novada domes interneta mājaslapā www.kocenunovads.lv iespējams iepazīties ar Kocēnu novada teritorijas plānojuma 2014. - 2025. gadam pilnveidoto redakciju. Pēdējā sabiedriskās apspriešanas sanāksme notiks  9. septembrī plkst. 18.30 Zilākalna kultūras namā – pārējos pagastos sanāksmes jau ir norisinājušās.  Rakstiskus priekšlikumus un atsauksmes iespējams iesniegt līdz 9. septembrim.

Izstādes:

 

Līdz 10. septembrim Bērzaines pagasta pārvaldes ēkā apskatāma ziedu izstāde “Asteres - rudens zvaigžņu ziedi”. Asteru ziedi no Ausmas Purbērziņas dārziem.


Līdz 15. septembrim Bērzaines pagasta pārvaldes ēkas vestibilā skatāmas Valmieras Novadpētniecības muzeja krājumu vēstures liecības izstādē „Pasaules atmiņa - Baltijas ceļš".

 

Krēslinieku sētā Vaidavas pagasta "Lejasbregžos" aplūkojamas Ritas Lapsiņas glezniņas "' Sajūtu mežs"

Vaidavas kultūras un amatniecības centrā apskatāma tautas lietišķās mākslas studijas „Māra" un Vaidavas amatnieku darbu izstāde.

 

 

 

Informāciju sagatavoja: 

Eva Eglīte 

Sabiedrisko attiecību speciāliste
Kocēnu novada dome

Tālr.: 642 07683

E-pasts: eva.eglite PIE kocenunovads PUNKTS lv

www.kocenunovads.lv 

06.09.2013

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031