Jaunumi Vidzemes pašvaldībās

Piektdien, 23. augustā, un sestdien, 24. augustā, Kocēnu novada Vaidavā norisināsies Kocēnu novada svētki. Novada iedzīvotājiem un viesiem tiks piedāvāta daudzveidīga pasākumu programma – piektdien notiks Mālu svētki ar cepļa iekraušanu un kurināšanu, radošām mākslas darbnīcām, tautas daiļamata meistaru lekcijām, latvju dančiem un rotaļām, savukārt sestdien - tautas lietišķās mākslas studijas „Māra” un Vaidavas amatnieku darbu izstāde, dāliju izstāde, amatnieku, uzņēmēju un mājražotāju tirdziņš, kā arī Kocēnu novada amatierteātru izrādes. Bērni varēs iesaistīties radošajās darbnīcas. Notiks arī pankūku cepšanas konkurss un vakarā Vaidavas ezera krastā kopā ar pašdarbības kolektīviem tiks svinēti Kocēnu novada godi, kuru laikā tiks iedegta uguns skulptūra „Vaidavas ūdensroze”. Svētku ballē uz dejām aicinās grupa „Vēja muzikanti”. Visi svētku pasākumi ir bezmaksas. Vairāk informācijas Kocēnu novada domes interneta mājaslapā www.kocenunovads.lv

Amatnieki, mājražotāji un uzņēmēji aicināti piedalīties tirdziņā - izstādē, kas norisināsies Kocēnu novada svētku ietvaros 24. augustā no plkst. 11.00 līdz plkst. 15.00 Vaidavas ezera krastā. Vairāk informācijas un pieteikšanās, zvanot pa mob.tālr. 26321158 (Ināra Blūma).

No piektdienas, 23. augusta, līdz svētdienai, 25. augustam, Kocēnu sporta namā un Vidzemes Olimpiskajā centrā notiks pirmssezonas pārbaudes turnīrs florbolā "Latvian Open", kas šogad norisināsies jau septīto reizi. "Latvian Open" ir Latvijas Florbola savienības oficiāli atzīts turnīrs, un tas ir iekļauts Starptautiskās Florbola Federācijas vasaras elites turnīru sarakstā. Bez jau ierastajām vīriešu un sieviešu grupām arī šogad iespēja piedalīties turnīrā būs veterāniem, kuriem ir izveidota atsevišķa grupa - veterānu 40+.

No piektdienas, 23. augusta, līdz svētdienai, 25. augustam, Kocēnu pagasta “Zirgaudzētavā Kocēni” notiks  “LR Nacionālais čempionāts 2013”, “Baltijas kauss 2013” un “Kocēnu kauss 2013” - pajūgu braukšanas, konkūra un iejādes sacensības. Pajūgu braukšanā šīs ir nozīmīgākās un lielākās sacensības Latvijā kopš 2010. gada, kad tās pirmo reizi tika organizētas „Zirgaudzētavā Kocēni”. Katru gadu sacensībās piedalās vairāk nekā 15 ekipāžu no Latvijas, Igaunijas un Lietuvas. Divus iepriekšējos gadus sacensībās piedalījās dalībnieki no Somijas. Katru dienu sacensības sāksies plkst. 11.00, ieeja bez maksas. Sacensības organizē “Zirgaudzētava Kocēni" un biedrība "Kokmuiža".

23. augustā tiks svinēta Kocēnu novada Dzimtsarakstu ceremoniju zāles 35 gadu jubileja. Sirsnīgā gaisotnē tiksies bijušie darbinieki, kuri kavēsies atmiņu stāstījumos, izskanēs mīlas dzeja un  mūzika.

Līdz 27. augustam ikviens interesents var pieteikties dalībai sporta svētkos “Vasarai aizejot”, kas norisināsies 31. augustā pie Kocēnu sporta nama. Sacensības notiks dažādos sporta veidos - basketbolā, futbolā, volejbolā, florbolā, stafešu skrējienā, virves vilkšanā un arī individuālajos sporta veidos. Pieteikšanās - zvanot pa mob. Tālr.: 29431736 (Ivars Jēkabsons).

Jauniešu mītnē Vaidavā (tā saucamajā "Zaļajā mājā") šovasar regulāri notiek dažādas nometnes. Šobrīd turpinās Rīgas moderno deju studijas vasaras nometne bērniem un jauniešiem. “Zaļā māja” ar gultas vietām 32 personām ir atbilstoša vieta nometnēm - blakus Vaidavas ezers ar labiekārtotu peldvietu, vieta sportiskām aktivitātēm un piknikam, patīkama atmosfēra un skaista daba.

Līdz 9. septembrim Kocēnu novada domes administrācijas ēkā Kocēnos, pagastu pārvaldēs - Bērzainē, Dikļos, Vaidavā un Zilākalnā, kā arī Kocēnu novada domes interneta mājaslapā www.kocenunovads.lv iespējams iepazīties ar Kocēnu novada teritorijas plānojuma 2014. - 2025. gadam pilnveidoto redakciju. Sabiedriskās apspriešanas sanāksmes norisināsies no 26. augusta līdz 9. septembrim Kocēnu novada apdzīvoto vietu centros, sanāksmju grafiks publicēts www.kocenunovads.lv. Rakstiskus priekšlikumus un atsauksmes iespējams iesniegt līdz 9. septembrim Kocēnu novada domes administrācijas ēkā Kocēnos, kā arī sūtīt uz e-pastu info PIE kocenunovads PUNKTS lv vai iesniegt pagastu pārvaldēs, norādot savu kontaktinformāciju (vārdu, uzvārdu, adresi, tālruni un e-pasta adresi).

Vidzemes plānošanas reģions ir aizsācis tradīciju – meklēt aktīvus, radošus un uzņēmīgus vidzemniekus un veidot par viņiem stāstus - Vidzemes veiksmes stāstus. Tie ir stāsti par aizrautīgiem lauksaimniekiem, drosmīgiem uzņēmējiem, tūrisma entuziastiem un sociāli aktīviem iedzīvotājiem. Šo veiksme stāstu vidū ir arī “Zirgaudzētava Kocēni” un Vaidavas pagasta „Silkalnu” saimniece, ārstniecības augu audzētāja Zeltīte Kaviere.

Sestdien, 17. augustā, Valmieras jaunatnes centrā “Vinda” tika atklāta automodelisma pulciņa vadītāja Bērzaines pagastā Imanta Jerkina otrā grāmata “Automodeļu sporta vēsture Latvijā. Kordas un trases automodeļi”. Uz atklāšanas svētkiem ieradās bijušie un esošie automodelisma pedagogi, audzēkņi un sporta veida cienītāji.

Sestdien, 17. augustā, Valmierā restorānā “Parks” notika saldumu ražotāja „Staburadze” rīkotās akcijas „Latvijas Mājas tortes 2013” priekšpēdējais posms, kurā piedalījās 21 prasmīgākā Mājas toršu cepēja no Vidzemes. Konkursā savu talantu prasmīgi demonstrēja arī divas Bērzaines pagasta iedzīvotājas - Jolanta Daugule un Dita Līce. Par Vidzemes novada raksturīgākās tortes autori tika atzīta toršu cepēja Kristīne Romanovska no Valmieras.

Kocēnu novada Jaunburtnieku pamatskola (Bērzaines pagasts) aicina darbā pirmsskolas izglītības skolotāju. Prasības pretendentiem: Atbilstoša augstākā izglītība. CV un motivācijas vēstuli sūtīt uz e-pastu sarmite.freimane PIE kocenunovads PUNKTS lv līdz 1. septembrim. Papildus informācija, zvanot pa mob.tālr. 26393033.

 

Izstādes:

Augustā Bērzaines pagasta pārvaldes ēkas vestibilā apskatāmas Valmieras Novadpētniecības muzeja krājumu vēstures liecības izstādē „Pasaules atmiņa - Baltijas ceļš". Izstāde būs skatāma līdz 15. septembrim.

No 24. augusta Vaidavas kultūras un amatniecības centrā - Tautas lietišķās mākslas studijas „Māra” un Vaidavas amatnieku darbu izstāde.

No 31. augusta Krēslinieku sētā Vaidavas pagasta "Lejasbregžos" būs aplūkojamas Ritas Lapsiņas glezniņas "' Sajūtu mežs".

 


Informāciju sagatavoja:
Eva Eglīte
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Kocēnu novada dome
Tālr.: 642 07683
E-pasts: eva.eglite PIE kocenunovads PUNKTS lv
www.kocenunovads.lv

 

22.08.2013

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031