Jaunumi Vidzemē

20. oktobrī Vidzemes plānošanas reģions (VPR) sadarbībā ar Mākslas telpu MALA organizēja pirmo “Remigrantu stāstu pēcpusdienu” Cēsīs, kur Santa Kora dalījās ar savu aizraujošo pieredzi no 1000 kilometru ceļojuma pa Svētā Jēkaba ceļu. Šis ceļojums, kas veda caur Camino del Norte un Camino Portugues, bija gan fizisks pārbaudījums, gan dziļa garīga pieredze, kas palīdzēja Santai atklāt jaunas dzīves dimensijas​.

Pasākumā piedalījās vairāk nekā 25 dalībnieki, tostarp remigranti un repatrianti, kuri atgriezušies Latvijā. Viņi dalījās savā pieredzē un iedvesmojās no Santas stāsta. Starp klātesošajiem bija arī Piebalgas porcelāna fabrikas saimnieks Jānis Ronis, kurš izteica ideju par ceļotāju klubiņa izveidi, lai turpinātu dalīties ar līdzīgiem piedzīvojumiem​.

Santa Kora pasākumā demonstrēja 20 minūšu garu video par savu ceļojumu, demonstrēja savu ceļojuma somu un dalījās ar praktiskiem padomiem, kā sagatavoties ceļojumam. Santa arī pastāstīja par emocionālajiem izaicinājumiem ceļojuma laikā un atklāja, kā šis piedzīvojums pārveidoja viņas dzīvi. Apmeklētāji aktīvi uzdeva jautājumus un dalījās savos iespaidos​.

Pasākumā piedalījās arī ReTV filmēšanas grupa, un drīzumā tiks publicēts sižets par šo iedvesmojošo pasākumu televīzijas kanālā. ReTV sižetu būs iespējams noskatīties 23. oktobrī ziņu raidījumā, savukārt Latvijas Radio sižets izskanēs 27. oktobra rītā.

Pasākumā bija ieradusies arī Agnese Berģe, Kurzemes remigrācijas koordinatore, kas iepazinās ar kolēģes Ingas Madžules pieredzi šādu stāstu vakaru organizēšanā un atbalstīja šo iniciatīvu, izsakot pozitīvu vērtējumu. Agnese atzinīgi novērtēja remigrācijas stāstu vakaru kā lielisku platformu, kur remigranti var dalīties savos piedzīvojumos un iedvesmot citus, un izteica savas domas arī ReTV sižetā.

Pasākums bija daļa no Vidzemes plānošanas reģiona remigrācijas koordinatores Ingas Madžules iniciatīvas, kas aicina remigrantus dalīties ar saviem stāstiem un pieredzi. "Remigrantu stāsti ir kā tilti starp mūsu tautiešiem ārvalstīs un Latviju. Katrs no viņiem nes sev līdzi ne tikai savu pieredzi, bet arī iedvesmu un motivāciju, kas var iedrošināt citus pārdomāt savu atgriešanos. Šādas sirsnīgas tikšanās sniedz kopības sajūtu un iespēju no jauna veidot saikni ar savu dzimteni," atzina Inga Madžule.

Nākamā stāstu pēcpusdiena notiks 24. novembrī Ogrē, kur uzstāsies divas remigrantes – Kristīne Kolthof, kafejnīcas un vīna tirgotavas “Noliktava” īpašniece, un Rūta Treija, kriminoloģijas un tiesu psiholoģijas docētāja. Šis pasākums turpinās iedvesmojošo stāstu sēriju, kur remigranti dalās savos dzīves un profesionālajos piedzīvojumos. Aicinām visus interesentus pievienoties​.

 

_________________________________________________________________________________

Kontaktinformācija:

Inga Madžule, remigrācijas koordinatore Vidzemes plānošanas reģionā

E-pasts: inga.madzule PIE vidzeme PUNKTS lv

Tālrunis: +371 29432959

Informāciju sagatavojis:

Dzintars Močs, sabiedrisko attiecību speciālists Vidzemes plānošanas reģionā

E-pasts: dzintars.mocs PIE vidzeme PUNKTS lv

Tālrunis: +371 28246484

22.10.2024

Notikumi

«Oktobris 2024»
POTCPSSv
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031