Jaunumi Vidzemē

Piektdien, 6. septembrī, Ārlietu ministrijā norisinājās remigrācijas koordinatoru tikšanās ar jauniecelto speciālo uzdevumu vēstnieci diasporas jautājumos Zandu Grauzi. Pasākumā piedalījās arī Vidzemes plānošanas reģiona (VPR) remigrācijas koordinatore Inga Madžule, kura tikšanās laikā aktīvi iesaistījās diskusijās par aktuālajiem izaicinājumiem un iespējām remigrācijas jomā.

Tikšanās noritēja pozitīvā un neformālā atmosfērā, ļaujot dalībniekiem brīvi dalīties pieredzē un idejās. Inga Madžule atklāja, ka viena no svarīgākajām sarunas tēmām bija nepieciešamība pastiprināt informācijas plūsmu par remigrācijas veiksmīgajiem piemēriem – stāstiem par cilvēkiem, kuri atgriezušies Latvijā un veiksmīgi iekļāvušies uzņēmējdarbībā vai citās nozarēs. "Mums jārāda labie piemēri, kas veicina pozitīvu priekšstatu un kopības sajūtu. Tādā veidā mēs palīdzam veidot vienotu Latvijas sabiedrību, neatkarīgi no tā, kurā pasaules malā atrodas mūsu cilvēki," norādīja Madžule.

Zanda Grauze, kura tikko stājusies amatā kā diasporas jautājumu vēstniece, izrādīja lielu interesi par remigrācijas koordinatoru darba specifiku un solīja ciešāku sadarbību nākotnē. Tikšanās rezultātā tika izvirzīti vairāki praktiski priekšlikumi, kas vērsti uz Latvijas diasporas efektīvāku informēšanu un atbalstu atgriešanās procesā.

Šī tikšanās ir tikai pirmais solis plašākā dialogā starp remigrācijas koordinatoriem un speciālo uzdevumu vēstnieci diasporas jautājumos, lai kopīgi veicinātu Latvijas iedzīvotāju atgriešanos dzimtenē un stiprinātu saikni ar ārvalstīs dzīvojošajiem tautiešiem. Vidzemes plānošanas reģiona remigrācijas koordinatore ir apņēmības pilna turpināt darbu, veicinot veiksmīgu remigrāciju un daloties ar pozitīvajiem piemēriem no savas prakses.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) un Vidzemes plānošanas reģions realizē funkciju "Diasporas likuma normu īstenošana (Atbalsta pasākums remigrācijas veicināšanai "Reģionālās remigrācijas koordinators")".   

Attēlā: Inga Madžule (1. no labās puses) kopā ar citu plānošanas reģionu remigrācijas koordinatorēm un speciālo uzdevumu vēstnieci diasporas jautājumos Zandu Grauzi (4. no labās puses), foto: Ārlietu ministrija

____________________________________________ 

Papildu informācijai: Inga Madžule, remigrācijas koordinatore Vidzemes plānošanas reģionā, remigracija PIE vidzeme PUNKTS lv, tālr. +371 29374285

Informāciju sagatavojis: Dzintars Močs, sabiedrisko attiecību speciālists Vidzemes plānošanas reģionā, dzintars.mocs PIE vidzeme PUNKTS lv, tālr. +371 28246484

09.09.2024

Notikumi

«Oktobris 2024»
POTCPSSv
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031