Jaunumi Vidzemē

Vidzemes plānošanas reģiona remigrācijas koordinatore Inga Madžule no š.g. 28. jūlija līdz 4. augustam dosies uz Freiburgu Vācijā, lai tiktos ar ārvalstīs dzīvojošām latviešu ģimenēm, kas sanāks kopā piektajā pasaules ģimeņu 3x3 saietā latviešu centrā Bērzaine.

Koordinatore iesaistīsies aktivitātēs, lai iepazītos tuvāk ar svešumā dzīvojošajām latviešu ģimenēm, uzklausīs stāstus par aizbraukšanu un izzinās galvenos iemeslus vai izaicinājumus, kas kavē atgriezties dzimtenē. Pasākuma laikā I.Madžule piedāvās iepazīties ar informatīvajiem materiāliem, atbildēs uz interesentu jautājumiem. Koordinatore plāno atsevišķi tikties ar saieta organizatoriem, dibinot jaunus sadarbības kontaktus un apzinot iespējas, kas varētu palīdzēt Latvijas diasporai atgriezties mājās.

I.Madžule atklāj, kāpēc remigrācijas koordinatora darba uzdevumus uztver ar īpašu atbildību, sakot: “ 2014. gada pavasarī pēc 20 gadu prombūtnes atgriezos mājās, savā dzimtajā pilsētā, Cēsīs. Vēlos ar savu piemēru iedvesmot arī citus svešumā dzīvojošos tautiešus. Gribu atrast katram interesentam individuālu pieeju un risinājumu, atbalstīt viņu, cik manos spēkos. Zinu, ka atgriezties dzimtenē vēlētos daudzi tautieši. Bailes, neziņa un informācijas trūkums ir tas, kas attur, liek apsvērt, nogaidīt. Iespējams, tā arī nekad nepieņemt šo izšķirošo lēmumu.”

3×3 saieti tiek rīkoti visu vecumu latviešiem no visiem kontinentiem, lai padziļinātu un paplašinātu latviskās zināšanas, stiprinātu latviskas ģimenes, sekmētu latviskas draudzības un veicinātu latvisku kopības izjūtu. Saietā aicinātas pieteikties kā ģimenes, tā individuāli dalībnieki no Vācijas, Centrāleiropas un visas pasaules.

Latvijas piecos plānošanas reģionos izveidots remigrācijas koordinatoru tīkls. Koordinatoru galvenais uzdevums ir sagatavot personalizētu informācijas piedāvājumu atbilstoši potenciālā remigranta interesēm, kā arī palīdzēt atgriezties Latvijā pēc ilgstošas prombūtnes, iesaistīties vietējā sabiedrībā un darba tirgū.

____________________________________________ 

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) un Vidzemes plānošanas reģions realizē funkciju "Diasporas likuma normu īstenošana (Atbalsta pasākums remigrācijas veicināšanai "Reģionālās remigrācijas koordinators")".     

Papildu informācijai: Inga Madžule, remigrācijas koordinatore Vidzemes plānošanas reģionā, remigracija PIE vidzeme PUNKTS lv, tālr. +371 29374285

Informāciju sagatavojusi: Anita Āboliņa, galvenā komunikācijas speciāliste Vidzemes plānošanas reģionā


24.07.2024

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031