Jaunumi Vidzemē

Pašvaldību pārstāvji tiek aicināti uz Envirotech organizētu pieredzes apmaiņas tikšanos un diskusiju par ģeogrāfisko informācijas sistēmu (ĢIS) izmantošanu pašvaldībās. Pasākums norisināsies šā gada 26. aprīlī no plkst. 10.00 līdz 15.00,  Riga Islande Hotel, Ķīpsalas ielā 2, Rīgā. Tikšanās laikā ar savas pašvaldības ĢIS ieviešanas un attīstības pieredzi dalīsies vairākas pašvaldības, piemēram, Mārupe, Valmiera, Madona, Augšdaugava u.c., kā arī SIA Envirotech sīkāk skaidros, kādas iespējas sniedz ArcGIS rīki pašvaldību darba nodrošināšanai. Tiks diskutēts par to, kādi ir pašvaldību ikdienas darba uzdevumi, pienākumi un kā ĢIS rīku pielietojums palīdz to realizēšanā, kādi dati ir pieejami un kā tie tiek izmantoti, pārrunāsim, kādas ir ĢIS attīstības iespējas.

 Neatkarīgi no tā, vai pašvaldībā ĢIS rīki jau tiek aktīvi izmantoti vai arī tā ir šī ceļa sākumā posmā, ikviens iegūs jaunu un noderīgu informāciju idejām un tālāko darba uzdevumu izpildei, jo gan pašvaldības, gan SIA Envirotech sniegs ieskatu par darbu ar ģeotelpisko informāciju un ĢIS pielietojumu: 

  • ĢIS vide  ģeotelpisko datu pārlūkošanai, apstrādei, uzkrāšanai, papildināšanai, analīzei un plānošanai, atskaišu veidošanai, datu ievākšanai lauka vidē un nepieciešamās informācijas publicēšanai, izmantojot interaktīvas lietotnes un kartes;
  • Sabiedrības iesaiste, izmantojot ĢIS rīkus;
  • ĢIS programmatūra sniedz iespēju nodrošināt dažādu pašvaldības darbu un uzdevumu, tai skaitā, valsts noteikto normu un procesu izpildi; 
  • ĢIS kā sadarbības vide starp pašvaldības departamentiem, kapitālsabiedrībām un saistītajām organizācijām; u.c. 

Pasākuma apmeklējums ir bez maksas, tomēr vietu skaits pasākumā ir ierobežots, tāpēc interesenti aicināti reģistrēties laicīgi, aizpildot šo pieteikuma anketu. 

Pilnā pasākuma programma reģistrētajiem dalībniekiem tiks nosūtīta, tuvojoties pasākumam. 

Pasākuma organizētājs – SIA Envirotech: oficiālais ražotāja Esri ĢIS programmatūras ArcGIS pārstāvis Latvijā, kas nodrošina visu nepieciešamo ĢIS ieviešanai: projekta ideja, analīze, plānošana, programmatūras nodrošinājums, programmēšana, kartogrāfijas darbi, uzturēšana un citi pakalpojumi. 

Jautājumu gadījumā par semināra norisi interesenti aicināti sazināties ar SIA Envirotech pārstāvi Daci Fogeli:dace.fogele PIE envirotech PUNKTS lv, tel. 67215220. 

 


24.03.2023

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031