Jaunumi Vidzemē

RTU Zinātnes un inovāciju centrs kopā ar partneriem – tehnoloģiju uzņēmumu «Tet» un inovāciju kustību «VEFRESH» – aicina interesentus uz «Viedo pilsētu konferenci 2022».

Pasākuma laikā apskatīsim enerģētikas, mobilitātes, ilgstpējīga transporta, datu un lietu interneta jautājumus un to nozīmi viedās pilsētas izveidē, kā arī runāsim par iedzīvotāju iesaisti un sociālo atbildību, lai kopā celtu sabiedrības dzīves līmeni Latvijas pilsētās.

 

Konferencē dažādu jomu eksperti un pilsētplānošanas entuziasti prezentēs savu redzējumu, aicinot konferences dalībniekus aizdomāties par nepieciešamību doties ilgtspējīgu risinājumu virzienā, kā arī spriedīs par atslēgas priekšnoteikumiem viedu un ilgtspējīgu pašvaldību attīstībai Latvijā.

Pasākumā uzstāsies:
Edvards Kušners, Latvijas Bankas ilgtspējas virziena vadītājs; 
Zane Petre, Eiropas Komisijas pārstāvniecības vadītāja Latvijā;
Uldis Tatarčuks, Tet valdes priekšsēdētājs;
Petter Nergård Christiansen, Oslo Klimata aģentūras padomnieks klimata jautājumos.

Savukārt paneļdiskusijās dažādi augsta līmeņa vadītāji un viedokļu līderi diskutēs par enerģētikas, mobilitātes, ilgtspējīga transporta, datu un lietu interneta tēmām un to nozīmi viedās pilsētas kontekstā.

Iestājoties tumšākajam dienas laikam, plkst. 19:30 notiks viedā apgaismojuma svinīga atklāšana, kurā piedalīsies arī Rīgas mērs Mārtiņš Staķis. Vakara pasākums notiks autostāvvietas laukumā aiz RTU Arhitektūras fakultātes (Ķīpsalas ielā 6), un uz to tiek aicināts ikviens Rīgas iedzīvotājs un viesis. Pēc atklāšanas viesi varēs baudīt populārās latviešu grupas Raum koncertu.

Klātienes pasākuma dalībnieku skaits ir ierobežots, tāpēc aicinām dalībai pasākumā reģistrēties savlaicīgi. Informējam, ka pasākumu būs iespējams vērot arī tiešsaistē.

Piesakies ŠEIT 

Pasākuma norise tiek nodrošināta Eiropas Inovāciju un tehnoloģiju institūta (EIT) inovāciju kopienas EIT Urban Mobility iniciatīvas ietvaros.

 

 

 

.

21.09.2022

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031