Jaunumi Vidzemē

4. jūnijā visā Latvijas teritorijā tika svinētas nu jau devītās gadskārtējās “Atvērtās dienas laukos”, atklājot Latvijas apceļošanas vasaras sezonu. Pasākuma dienā 227 saimnieki piedāvāja īpaši sagatavotas programmas un atlaides saviem ražojumiem un pakalpojumiem. Īpaši plaši pārstāvēti bija mājražotāji un amatnieki. Fotogalerijā iespējams aplūkot ieskatu “Atvērtās dienas laukos 2022”: fotogalerija šeit.

“Atvērtās dienas laukos ir iniciatīva, kas tiešā veidā atbalsta mazos tūrisma uzņēmumus, kā arī ļauj tiem testa režīmā izmēģināt jaunas biznesa nišas, bet apmeklētājiem iepazīt daudzveidīgu lauku tūrisma piedāvājumu” akciju atzinīgi novērtē Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras Tūrisma departamenta direktore Inese Šīrava.

“Šis pasākums ir kā viens no instrumentiem sadarbības un komunikācijas veidošanā starp lauku tūrisma uzņēmējiem, ražotājiem, zemnieku saimniecībām, amatniekiem un sabiedrību, kas kalpo kā kopīga reklāma Latvijas lauku tūrismam,” stāsta Lauku Ceļotājs valdes priekšsēdētāja Asnāte Ziemele. 

Pasākuma dalībnieki pēc pasākuma atzina, ka viesi novērtējuši plašās aktivitāšu iespējas, iespēju iepazīties un aprunāties ar saimniekiem, iespēju pašiem radoši līdzdarboties, nesteidzīgi pavadīt dienu lauku  vidē, bērniem pabarot un samīļot saimniecības mājdzīvniekus. Apmeklētāju skaits pie pasākuma dalībniekiem bijis ļoti dažāds – sākot vien no dažiem apmeklētājiem, līdz pat vairākiem simtiem, kopā pasākuma dienā saimniecībās pulcējot ap 8 tūkstošiem dalībnieku, kas ir par 2 000 vairāk nekā pagājušogad. 

Pasākuma organizatori ir Latvijas Lauku tūrisma asociācija "Lauku ceļotājs" un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA).

Par biedrību „Lauku ceļotājs”:

Biedrība „Lauku ceļotājs” ir vecākā un spēcīgākā lauku tūrisma organizācija Latvijā, dibināta 1993. gadā. Biedrības mērķis ir lauku tūrisma attīstība Latvijā kopējā lauku ekonomikas kontekstā, sadarbojoties ar lauksaimniecības, pašvaldību, dabas aizsardzības un citām nozarēm. „Lauku ceļotājs” pārstāv savu biedru intereses, iesaistās uzņēmējiem labvēlīgas politikas veidošanā, kalpo kā profesionālas informācijas forums un mārketinga platforma. „Lauku ceļotāja” biedri ir lauku tūrisma, lauksaimniecības, amatniecības uzņēmēji, pašvaldības, valsts iestāžu un organizāciju struktūrvienības visos Latvijas novados.

Par LIAA:

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) mērķis ir palīdzēt augt uzņēmumiem, sākot no labas un perspektīvas idejas līdz pat pasaules līmeņa atpazīstamībai eksporta tirgos. LIAA piedāvā atbalstu uzņēmējiem, kas meklē noieta tirgus ārvalstīs un aicina izmantot aģentūras piedāvātos pakalpojumus. Investīciju piesaistes jomā LIAA veicina uzņēmējdarbības attīstībai labvēlīgu normatīvo aktu izstrādi, kā arī iestājas par stabilu nodokļu politiku, kvalificēta darbaspēka, infrastruktūras un atbalsta instrumentu pieejamību. LIAA prioritātes 2021. gadam ir saistītas arī ar vietējā tūrisma popularizēšanu.


Informāciju sagatavojusi:
Elza Goba
"Atvērtās dienas laukos 2022" komunikācijas pārstāve

08.06.2022

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031