Jaunumi

Sabiedrības integrācijas fonda sekretariāts 2014.gada 3.novembrī izsludināja atklātu projektu iesniegumu konkursu Eiropas Ekonomikas zonas finanšu instrumenta 2009.-2014.gada perioda programmas „NVO fonds" apakšprogrammas „Nevalstisko organizāciju projektu programma" ietvaros. Šis bija trešais mikro projektu konkurss un ar to tika noslēgta konkursu sērija šajā finanšu instrumentā.

Vēlmi īstenot projektus izrādīja liels interesentu skaits. Kopumā noteiktajā termiņā (2015.gada 05.janvāris), Sabiedrības integrācijas fonds saņēma 145 projektu iesniegumus. Projektus iesniegt bija iespēja divās atbalsta jomās:

  • Sociālā sektora aktivitātes;
  • Vienotas sabiedrības veidošana.

No 145 iesniegtajiem projektu iesniegumiem, 1.atbalsta jomā, kas vērsta uz labklājības veicināšanu un sociālo pakalpojumu nodrošināšanu, kā arī sociālās atstumtības riskam pakļauto bērnu un jauniešu integrācija sabiedrībā u.c. aktivitātēm, tika saņemti 110 projektu iesniegumi.

2.atbalsta jomā, kuras galvenās aktivitātes ir starpkultūru dialoga veicināšana un nacionālo minoritāšu integrācija, tai skaitā cilvēktiesību un nacionālās identitātes stiprināšana u.c. aktivitātes, tika saņemti 35 projektu iesniegumi.
Pēc projektu iesniegumu izvērtēšanas š.g. 8.aprīlī SIF padome pieņēma lēmumu apstiprināt 15 projektu iesniegumus, no tiem pirmajā atbalsta jomā (sociālā sektora aktivitātes) 13 iesniegumus un otrajā atbalsta jomā (vienotas sabiedrības veidošana) 2 iesniegumus (pieejamo finanšu resursu ietvaros).

Atbalstīto projektu īstenošanas vietas pārklāj visu Latvijas teritoriju. Pirmajā atbalsta jomā projekta īstenošanas laikā aktivitātes tiks īstenotas Kurzemes, Vidzemes, Zemgales, Latgales un Rīgas plānošanas reģionos, kā arī ir projekti, kuru aktivitātes notiks vairākos Latvijas reģionos.

Projektu ietvaros tiks īstenotas aktivitātes ar mērķi atbalstīt ģimenes, kuras nonākušas krīzes situācijās, tiks sniegts atbalsts jauniešiem, piedāvājot apgūt dažādas prasmes, kas palīdzēs iekļauties darba tirgū. Organizējot dažādus atbalsta pasākumus sociālās atstumtības mazināšanai jauniešiem un ģimenēm ar bērniem, tiks sekmēta to integrācija sabiedrībā un veicināta labklājības izaugsme.
2.atbalsta jomā, kas ir vienotas sabiedrības veidošana, atbalstīto projektu aktivitātes plānotas Zemgalē un Kurzemē. Šīs jomas ietvaros uzsvars tiks likts uz nacionālo minoritāšu integrācijas jautājumu risināšanu, kā arī mazākumtautību atbalsta pasākumu organizēšanu.

Apakšprogrammas „Nevalstisko organizāciju projektu programma" mērķis ir veicināt labklājības izaugsmi, stiprināt demokrātiskās vērtības un cilvēktiesību ievērošanu Latvijā, finansiāli atbalstot nevalstisko organizāciju projektus apakšprogrammas atbalsta jomās.

EEZ Finanšu instrumenta mājas lapa Latvijā: http://www.eeagrants.lv
EEZ Finanšu instrumenta oficiālā mājas lapa: www.eeagrants.org

13.04.2015

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031