Jaunumi

Ekonomikas ministrija informē, ka īstenots Būvniecības informācijas sistēmas pirmais posms un no 13. janvāra Būvniecības informācijas sistēmas portālā publiski ir pieejami pirmie trīs reģistri -Būvkomersantu reģistrs, Būvprakses un arhitekta prakses sertifikātu reģistrs un Būvinspektoru reģistrs. Visa aktuālā informācija atrodama šeit. Jāpiezīmē, ka BIS portālā ir arī sadaļa Dzīvo siltāk.

Jāvērš uzmanība, ka Būvniecības regulējumā būs apjomīgas izmaiņas. Ar mērķi veicināt dzīvojamo māju energoefektivitātes paaugstināšanu, Ekonomikas ministrija ir sagatavojusi un Ministru kabinets š.g. 7. janvārī apstiprināja grozījumus Ministru kabineta noteikumos par dzīvojamās mājas apsekošanu, tehnisko apkopi, kārtējo remontu un energoefektivitātes minimālajam prasībām. Sīkāka informācija Ekonomikas ministrijas mājaslapā.  

Aicinājums arī padomāt par pasākumiem, ko Jūs (Latvija) varētu noorganizēt Eiropas Ilgtspējīgas nedēļas ietvaros www.eusew.eu. Kā arī aicinām pieteikt savus projektus, pilsētas Eiropas Komisijas konkursam Sustainable Energy Europe and ManagEnergy Awards 2014. Pērn informatīvā kampaņa Dzīvo siltāk savā nominācijā bija labākā, un būtu lieliski, ja šogad vasarā varētu sumināt vēl kādu Latvijas projektu.

Aktuālie pasākumi:

-          Š.g. 17. janvārī plkst. 10:00 notiks seminārs „Kā jaunais Būvniecības likums mainīs būvniecības procesu?”. Visi interesenti, kuriem nav iespēja piedalīties seminārā klātienē, varēs to vērot tiešraidē Ekonomikas ministrijas tīmekļa vietnē: www.em.gov.lv.

-          Š.g. 17. janvārī Rīgas Enerģētikas aģentūra organizē diskusiju par ēku energoauditiem. Detalizētāka informācija šeit

-          Š.g. I ceturksnī uzņēmēji varēs pieteikties atbalstam "zaļo" tehnoloģiju ieviešanai ražošanā, 20. janvārī notiks seminārs. Piesakies!

Ekonomikas ministrija
www.twitter.com/siltinam
www.em.gov.lv/dzivosiltak
www.facebook.com/dzivosiltak
www.draugiem.lv/siltinam
www.youtube.com/siltinam
www.slideshare.net/siltinam
http://www.vimeo.com/dzivosiltak

15.01.2014

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031