Jaunumi

Pieteikties mūžizglītības pasākumiem ESF projektā „Mūžizglītības pasākumi nodarbinātām personām” var tikai vienu reizi, reģistrējoties elektroniski NVA mājaslapā vai iesniedzot pieteikumu klātienē NVA filiālē!

ESF projekta „Mūžizglītības pasākumi nodarbinātām personām” mērķis ir nodrošināt iespēju nodarbinātām un pašnodarbinātām personām (izņemot civildienestā nodarbinātos) papildināt un pilnveidot darbam nepieciešamās zināšanas un prasmes.
Projekta ietvaros nodarbinātās un pašnodarbinātās personas var pieteikties profesionālās pilnveides vai neformālās izglītības programmās (turpmāk – izglītības programmas), kuras apstiprinājusi labklājības ministra izveidotā apmācību komisija konkrētajam gadam.

Pieteikties un saņemt apmācību kuponu var personas, kuras atbilst šādiem nosacījumiem:

  1. ir nodarbināta vai pašnodarbināta persona;
  2. ir vecumā virs 45 gadiem;
  3. ja ir vecumā no 25 līdz 44 gadiem (ieskaitot), personai jāatbilst vismaz vienam no šiem kritērijiem:
    1. ir noteikta invaliditāte (persona, kurai Invaliditātes likumā paredzētajā kārtībā ir noteikta invaliditāte);
    2. ir divi vai vairāk bērni vecumā līdz 18 gadiem;
    3. persona atzīta par trūcīgu (ja vidējie ienākumi katram ģimenes loceklim mēnesī pēdējo triju mēnešu laikā nepārsniedz 90 latu un personas atbilstību trūcīgas personas statusu noteicis pašvaldības sociālais dienests (izsniegta izziņa).
  4. nav iepriekš ieguvusi izglītību Nodarbinātības valsts aģentūras organizētajās profesionālajās apmācībās, pārkvalifikācijas, kvalifikācijas paaugstināšanas vai neformālās izglītības programmās vai ir ieguvusi šādu izglītību vismaz pirms 12 mēnešiem vai agrāk;
  5. pēdējo divu gadu laikā nav bijusi dalība izglītības programmās ESF projektā „Mūžizglītības pasākumi nodarbinātām personām” vai ESF projektā „Profesionālā apmācība bezdarba riskam pakļautām personām”

NVA sedz apmācību kuponu izmaksas šādā apmērā:

  • 100% apmērā (nepārsniedzot Ls 250.00), ja persona atbilst šādiem nosacījumiem:
    • personai ir noteikta invaliditāte;
    • personai ir divi bērni vai vairāk vecumā līdz 18 gadiem;
    • persona ir atzīta par trūcīgu;
    • personai līdz valsts vecuma pensijas piešķiršanai nepieciešamā vecuma sasniegšanai atlikuši ne vairāk kā pieci gadi (izņemot gadījumu, ja persona vecuma pensiju saņem priekšlaicīgi).
  • 70% apmērā (nepārsniedzot Ls 175.00), ja persona ir sasniegusi 45 gadu vecumu un neatbilst 100% apmēra izglītības programmas izmaksu segšanas nosacījumiem, personai veicot līdzmaksājumu 30% apmērā (nepārsniedzot Ls 75.00) no atbalsta summas.

Ja personas izvēlētās izglītības programmas īstenošanas izmaksas pārsniedz maksimālo atbalsta summu (Ls 250.00), personai ir pienākums segt šo starpību.


Piesakoties mūžizglītības pasākumam Jūs tiksiet reģistrēts pamatsastāvā vai rezervistos:

  • Pamatsastāvs ir noteikts pretendentu skaits, kuru pieteikumi mūžizglītības pasākumiem ir reģistrēti NVA.
  • Rezervists ir persona, kura nav iekļuvusi pamatsastāvā, taču tai ir tiesības piedalīties mūžizglītības pasākumos, ja pamatsastāvā esoša Persona neatbildīs mērķa grupas kritērijiem vai ir atteikusies no dalības mūžizglītības pasākumos. NVA nenodrošina rezervistiem apmācību kupona izsniegšanu.


Plašāku informāciju par ESF projektu „Mūžizglītības pasākumi nodarbinātām personām” Jūs varat iegūt šeit.

 

Informācijas avots: NVA mājaslapa

06.11.2013

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031