Jaunumi

Vidzemes plānošanas reģiona pašvaldību speciālisti 2013. gada 5. novembrī tikās Gulbenes novada Lejasciema pagastā, lai pilnveidotu savas zināšanas par tehniskā projekta izstrādi ūdenssaimniecības projektos. Savā pieredzē un zināšanās ar speciālistiem dalījās hidroinženierzinātņu maģistrs Arnis Birzmalis. A. Birzmalim ir vairāk kā 10 gadu profesionāla pieredze ūdenssaimniecības infrastruktūras projektu vadīšanā, pieredze kanalizācijas tīklu projektēšanā, strukturālo un hidraulisko modeļu izstādē un kalibrēšanā Gulbenes, Valmieras ūdensvada tīklam, viņš izstrādājis tehniski ekonomiskos pamatojumus Olaines, Inčukalna, Gaujas ciematu, Liepas pagasta, Jaunolaines Lielciema un Gaismas ciema, Alojas, Staiceles, Rūjienas, Mazsalacas, Baldones, Gulbenes pilsētu ūdenssaimniecības projektiem.

Semināra gaitā A. Birzmalis vērsa semināra dalībnieku uzmanību uz vairākiem īpaši svarīgiem ūdenssaimniecības projektu īstenošanas jautājumiem - ūdenssaimniecības tehniskā projekta izstrādei nepieciešamais laiks, autoruzraudzības un būvuzraudzības veikšana, būvprojekta saskaņošana un ekspertīze, citiem jautājumiem, kam jāpievērš uzmanība projekta realizācijas gaitā.  

Semināra dalībniekiem bija iespēja iepazīties arī ar jau īstenoto projektu „Ūdenssaimniecības attīstība Gulbenes novada Lejasciema pagasta Lejasciema ciemā" (projekts realizēts darbības programmas „Infrastruktūra un pakalpojumi" 3.4.1.1. aktivitātes „Ūdenssaimniecības infrastruktūras attīstība apdzīvotās vietās ar iedzīvotāju skaitu līdz 2000" ietvaros. Projekta numurs 3DP/3.4.1.1.0/11/APIA/CFLA/083/015). Projekts noslēdzās 2013. gada 30. jūlijā un tā ietvaros ir būtiski uzlabojusies ūdens kvalitāte, ko jau ir novērtējuši centra iedzīvotāji. Izveidots jauns urbums ūdens iegūšanai, uzstādītas atdzelžošanas iekārtas, rekonstruēts ūdenstornis, izbūvētas jaunas bioloģiskās notekūdeņu attīrīšanas iekārtas, veikta ūdensapgādes un kanalizācijas tīklu rekonstrukcija. Kā semināra dalībniekiem norādīja Lejasciema pagasta pārvaldes vadītājs Māris Milns, viens no projekta veiksmes faktoriem bija sadarbība ar būvuzraugu Vilni Kantiševu no SIA "BaltLineGlobe".

Vidzemnieki savas zināšanas par ūdenssaimniecības projektu īstenošanu turpinās pilnveidot, jo jau 19. novembrī Gulbenē notiks seminārs 3.4.1.1. aktivitātes „Ūdenssaimniecības infrastruktūras attīstība apdzīvotās vietās ar iedzīvotāju skaitu līdz 2000" 7. kārtas projektu īstenotājiem, lai diskutētu par būvniecības procesa vadību ūdenssaimniecības projektos. Apmācības vadīs Ainārs Maceikevičs - kvalificēts un sertificēts būvinženieris ar 20 gadu pieredzi būvdarbu vadīšanā un organizācijā, 15 gadu pieredzi būvniecības projektu vadībā un 10 gadu pieredzi būvuzraudzībā. 8 pieredze būvinženiera un būvuzrauga pienākumu pildīšanā ES Kohēzijas un ERAF fondu līdzfinansētajos pašvaldību ūdenssaimniecības attīstības projektos Jaunolainē, Olainē, Rēzeknē, Rūjienā, Rīgā, u.c.

Savukārt semināru norisi nodrošina Vidzemes plānošanas reģiona ES fondu informācijas centrs projekta „Tehniskā palīdzība Vidzemes plānošanas reģiona ES fondu informācijas centra darbībai”, projekta nr. VSID/TP/CFLA/11/03/003, ietvaros. Vidzemes plānošanas reģiona ES fondu informācijas centrs nodrošina projektu pieteicējus ar aktuālo informāciju par ES struktūrfondiem un citiem finanšu instrumentiem, veicinot to apguvi un mērķa grupu aktivitāti, tāpēc ikviens aicināts izmantot konsultāciju iespējas. Aicinām ikvienu - uzņēmējus, NVO, pašvaldību darbiniekus, privātpersonas, kas vēlas izmēģināt savus spēkus projektu jomā, sazināties ar mums, lai kopīgi vienotos par jums nepieciešamo atbalstu projektu ideju izstrādē, pieteikumu sagatavošanā, projektu ieviešanā.

 

Informāciju sagatavoja:
Ina Miķelsone
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Eiropas Savienības fondu
Informācijas centra vadītāja
Vidzemes plānošanas reģions
Cēsu iela 19-54, Valmiera
Tālr. +371 64219021
Fakss +371 64116012
Mob. +371 29289487
ina.mikelsone PIE vidzeme PUNKTS lv
www.vidzeme.lv
www.esfinanses.lv/vidzeme
Vidzeme- ceļš ved augšup!

05.11.2013

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031