Jaunumi

Vidzemē strādā radoši un uzņēmīgi cilvēki, par to Vidzemes plānošanas reģiona ES fondu informācijas centrs pārliecinājies, apkopojot datus par SIA „Latvijas garantiju aģentūra” (LGA) sniegto atbalstu Vidzemes uzņēmējiem biznesa ideju īstenošanai. Kopumā Latvijas garantiju aģentūras sniegto atbalstu izmantojuši 25 Vidzemes uzņēmumi, kuri saņēmuši kredīta un eksporta garantijas, kā arī mezanīna[i] aizdevumus. Atbalstīto uzņēmumu vidū ir gan celtniecības un kokapstrādes uzņēmumi, gan siltumapgādes un elektroenerģijas ražotāji, gan pakalpojumu sniedzēji.

Viens no uzņēmumiem - SIA „LANTIFICUS” – dibināts 2012. gada 21. martā, tā darbības mērķis ir antīko kokmateriālu apstrāde. Uzņēmums ražo zīmola „Antique wood” iekšējās apdares interjera elementus, durvis un citus galdniecības izstrādājumus un, kā norāda uzņēmuma pārstāvji, bez LGA sniegtās garantijas uzņēmumam nebūtu iespēju saņemt kredītu attīstībai. Sīkāk par uzņēmumu var uzzināt www.antiquewood.lv.

Savukārt SIA „Plastik” pamatdarbības veids ir visa veida jumta darbi, tomēr, piesaistot atbilstošus speciālistus, uzņēmums veic arī ēku siltināšanas un renovācijas darbus. Pateicoties LGA sniegtajam atbalstam, SIA „Plastik” 2013. gadā ir uzsācis 3 daudzdzīvokļu māju renovācijas projektus.

LGA garantējusi arī apgrozāmo līdzekļu kredītlīniju, kas bija nepieciešama Latvijas – Zviedrijas kopuzņēmuma SIA „Valmiera – Andren” attīstībai, lai uzņēmums varētu izveidot meitas uzņēmumu Ventspilī. SIA „Valmiera – Andren” darbojas jau 20 gadus un nodarbojas ar stiklaplasta cauruļvadu, rezervuāru un reaktoru ražošanu dūmgāzu attīrīšanai ķīmiskajā rūpniecībā. SIA „Valmiera – Andren”  LGA sniegto atbalstu izmantojis vairākkārt – gan garantijas saņemšanai rūpnīcas pirkšanai, gan uzņēmuma garantijas līnijas palielināšanai.

2011. gadā LGA izsniedza garantiju arī SIA „SM Energo”. Izsniegtā garantija palielināja izredzes saņemt Klimata pārmaiņu finanšu instrumenta atbalstu koģenerācijas stacijas būvniecībai Smiltenē un 2013.gada 7.martā jaunā Smiltenes koģenerācijas stacija nodota ekspluatācijā.

Par LGA sniegto atbalstu uzņēmumi lielākoties uzzina komercbankās, tomēr informāciju par LGA sniegtajiem pakalpojumiem var iegūt, ielūkojoties LGA mājaslapā www.lga.lv.

SIA Latvijas Garantiju aģentūra (LGA) ir valsts kapitālsabiedrība, kas sniedz atbalstu Latvijas uzņēmējiem biznesa ideju īstenošanai. LGA palīdz uzņēmējiem piesaistīt jaunas investīcijas, sniedzot kredīta, eksporta garantijas un mezanīna aizdevumus. LGA darbojas kopš 1998. gada un tās kapitāla daļu turētājs ir Latvijas Republikas Ekonomikas ministrija.

Vidzemes plānošanas reģiona ES fondu informācijas centrs nodrošina projektu pieteicējus ar aktuālo informāciju par ES struktūrfondiem un citiem finanšu instrumentiem, veicinot to apguvi un mērķa grupu aktivitāti, tāpēc ikviens aicināts izmantot konsultāciju iespējas. Aicinām ikvienu - uzņēmējus, NVO, pašvaldību darbiniekus, privātpersonas, kas vēlas izmēģināt savus spēkus projektu jomā, sazināties ar mums, lai kopīgi vienotos par jums nepieciešamo atbalstu projektu ideju izstrādē, pieteikumu sagatavošanā, projektu ieviešanā.

 

Informāciju sagatavoja:
Ina Miķelsone
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Eiropas Savienības fondu
Informācijas centra vadītāja
Vidzemes plānošanas reģions
Cēsu iela 19-54, Valmiera
Tālr. +371 64219021
Fakss +371 64116012
Mob. +371 29289487
ina.mikelsone PIE vidzeme PUNKTS lv
www.vidzeme.lv
www.esfinanses.lv/vidzeme
Vidzeme- ceļš ved augšup!

 


[i] Mezanīna aizdevums ir ilgtermiņa aizdevums, kas ir ar paaugstinātu kredīta risku; subordinēts attiecībā pret bankas sniegto aizdevumu; pastarpināts ar zemāku nodrošinājuma kārtu nekā bankas aizdevums.

11.10.2013

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031