Jaunumi

Latvija Eiropā visvairāk var lepoties ar sportistu sasniegumiem un Latvijas mūzikas tradīcijām jeb “Skanīgo balsi” - tā uzskata valmierieši, kuri sestdien, 10.augustā, kopā ar divkārtējo Olimpisko čempionu BMX riteņbraukšanā, valmierieti Māri Štrombergu, Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā vadītāju Innu Šteinbuku un pilsētas mēru Inesi Boķi balsoja par Latvijas izcilību Eiropā un pasaulē apliecinošiem faktiem.

Jau no maija sākuma ikviens lapā draugiem.lv/esmaja var piedalīties sociālajā kampaņā „Tas ir fakts!”, kas radīta ar mērķi atgādināt, ka Latvijai un tās iedzīvotājiem ir daudz Eiropā un pasaulē augsti novērtētu panākumu. Kopumā kampaņas ietvaros par Latvijas izcilību Eiropā un pasaulē apliecinošiem faktiem šobrīd nobalsots gandrīz 54 000 reižu. Valmiera bija viena no pilsētām, kurās nobalsot bija iespējams pilsētas svētku laikā. Šo balsojumu rezultāts vēlāk tiks pieskaitīts interneta balsojumam. 2013. gads visā Eiropā ir Pilsoņu gads, kad īpaša uzmanība tiek pievērsta iedzīvotāju viedoklim par Eiropas Savienību un tās sniegto iespēju izmantošanai. 

Sestdien valmieriešu balsojumā pirmajā vietā ierindojās „Sportisti”, kam seko „Skanīgā balss” un „Dabas stūrītis.” Visas dienas garumā valmierieši rakstīja arī savus novēlējumus pilsētai un Eiropai. Biežāk minētie novēlējumi – „Lai būtu pozitīvāk noskaņoti cilvēki!”, „Lai Latvija būtu stipra!”, „Lai dzimtu vairāk bērnu!”, „Lai mums būtu, ar ko lepoties Eiropā!” un „Lai būtu vēl vairāk labu un izcilu sportistu!” Svētku apmeklētāji ar aizrautību piedalījās dažādos konkursos un kala savas eiro veiksmes monētas. Gandrīz 600 valmieriešu un pilsētas viesu nu ir eiro veiksmes monētas īpašnieki. Augstas izšķirtspējas fotogrāfijas no pasākuma iespējams aplūkot un lejupielādēt šeit http://failiem.lv/u/ppddman. Fotogrāfs: Roberts Vidzidskis (izmantojot foto, nepieciešama atsauce). 

„Viena no Valmieras rotām ir tās karogs – rudens zelta un rudzupuķu zilā krāsa jau vismaz trīsarpus gadsimtus ik dienas ir līdzās valmieriešiem. Zilā un dzeltenā ir arī Eiropas krāsas. Taču ne tikai krāsas vieno Valmieru un Eiropu – Valmiera ar uzviju izmanto Eiropas dāvātās iespējas, attīstot savu pilsētu, un Eiropa lepojas ar valmieriešiem, kas nes Latvijas vārdu pasaulē – izcilo BMX braucēju Māri Štrombergu, Eiropas Savienības attīstības komisāru Andri Piebalgu un daudziem citiem,” saka Eiropas Komisijas pārstāvniecības vadītāja Inna Šteinbuka. „Valmiera ar savu dinamisko uzņēmējdarbības vidi, Eiropas fondu apsaimniekošanas prasmi, radošām personībām, izglītības iespējām ir piemērs daudzām citām Eiropas pilsētām.” 

Valmieriešu lepnumu ar savu pilsētu un novadniekiem rāda jau esošajiem faktiem, kas apliecina Latvijas izcilību Eiropā, pievienotie: „Valmiera – BMX karaļvalsts”, „Valmierieši – patrioti”, „Valmiera – Vidzemes pērle”, „Valmieras teātris”, „ViA – zaļākā augstskola” un „Māris Štrombergs”. 

Savukārt atbildot uz jautājumiem, kā Eiropas Savienība (ES) varētu padarīt valmieriešu ikdienu labāku, un kādi ir lielākie ieguvumi no Latvijas dalības ES, valmierieši norāda, ka nepieciešams lielāks atbalsts lauksaimniekiem, jānodrošina vienlīdzība starp tā dēvētajām vecajām dalībvalstīm un Latviju, jābūt bezmaksas augstākajai izglītībai, lai Latvija varētu konkurēt ar citām ES valstīm. Par lielākajiem ieguvumiem no dalības ES valmierieši uzskata ceļošanas un vārda brīvību, eiro ieviešanu, atbalstu sportam un dažādo projektu un stipendiju pieejamību.

Balsojums draugiem.lv/esmaja un citas aktivitātes notiks līdz pat Latvijas valsts proklamēšanas dienai, kad tiks paziņoti balsojuma gala rezultāti un taps stāstu sērija par Latvijas cilvēkiem, kas veiksmīgi strādā citur Eiropā, un citu valstu eiropiešiem, kas par savu dzīves vietu izvēlējušies Latviju. Sociālās kampaņas ietvaros, lai atgādinātu par Latvijas unikalitāti un panākumiem Eiropā, savu viedokli pauž arī sabiedrībā zināmas personības: divkārtējais Olimpiskais čempions BMX riteņbraukšanā Māris Štrombergs, pavārs Mārtiņš Sirmais, mūziķis Raimonds Tiguls, teātra režisors Jans Villems van den Boss un uzņēmējs Bernārs Laranē. Arī ar viņu vēstījumu var iepazīties kampaņas lapā draugiem.lv/esmaja.

 

 

EKP Preses un informācijas nodaļa
Kaspars.kreics PIE ec.europa PUNKTS eu
Tel. + 371 67085414
GSM. + 371 28665579
http://www.ec.europa.eu/latvija
http://twitter.com/EiropasKomisija

 

 

12.08.2013

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031