Jaunumi

ES programmas „Progress” ietvaros izsludināts projektu konkurss VP/2012/013 „PARES (PARtnerships between Employment Services) EU Flagship "Agenda for New Skills and Jobs" Europe 2020” (PARES - partnerības veidošana starp nodarbinātības dienestiem - Eiropas stratēģijas ES 2020 pamatiniciatīvas "Jaunu prasmju un darbvietu programma" ietvaros).

Konkursa mērķis – jaunu sadarbības veidu veicināšana starp nodarbinātības dienestiem nacionālā un Eiropas līmenī, lai nodrošinātu kvalitatīvus un efektīvus papildus pakalpojumus.

Projektu konkurss atbalstīs partnerības kultūras veicināšanu, pārvarot tradicionālās barjeras un aizspriedumus attiecībā uz nodarbinātības dienestu dažādām lomām. Tiks atbalstīti sadarbības projekti, ar vismaz 2 dažāda veida partneru iesaisti no publiskā, privātā un trešā sektora nodarbinātības pakalpojumu sniedzējiem, t.sk. izglītības un apmācību pakalpojumu sniedzēji, NVO, sociālie dienesti u.c., lai sadarbojoties izmantotu katra pakalpojumu sniedzēja stiprākās puses un ekspertīzi. Partneri var būt no vienas valsts, pārnacionālā dimensija nav projekta pieteikšanas priekšnosacījums.

Detalizētā informācija par PARES iniciatīvu atrodama Interneta vietnē: http://ec.europa.eu/social/main.jsp?catId=991&langId=en

Projektiem jāsasniedz 2 tehniskie mērķi:

  1. Kopīgi izveidot specifiskos nodarbinātības pakalpojumus un nodrošināt to sniegšanu klientiem.
  2. Nodrošināt analītiskos un metodoloģiskos konstatējumus (gūtās mācības), kas pamatojas uz projekta aktivitātēm un to novērtēšanas.

Mērķa grupas:
-          ilglaicīgie bezdarbnieki;
-          mazkvalificētie darbinieki;
-          jaunieši;
-          darbinieku samazināšanas rezultātā atlaistie darbinieki.

Citas attiecināmas mērķa grupas:
-          sievietes, kas vienas pašas audzina bērnu/s;
-          migranti un etniskās grupas, kurām nepieciešams integrēties darba tirgū.

Projekta finansējums un ilgums:
ES kopējais maksimāli pieejamais finansējums konkursam ir 1 500 000 EUR. Maksimālais projektu skaits, ko paredzēts finansēt, ir 5. Maksimālais ES finansējums ne vairāk kā 80% no kopējām projekta attiecināmām izmaksām. Pieteicēji nodrošina 20% līdzfinansējumu (nodrošina publiskais vai privātais sektors).

Projekta ilgums – 18 mēneši. Projekta uzsākšana paredzama pēc Granta līguma parakstīšanas (6 mēnešu laikā pēc pieteikuma iesniegšanas)

Organizācijas, kas var pieteikties konkursā:
Oficiāli reģistrētas juridiskas organizācijas:
-          publiskā, privātā vai trešā sektora organizācijas, kuru misija ir nodrošināt nodarbinātības pakalpojumus darba meklētājiem vai personām, kas vēlas pārkvalificēties.
-          izglītības iestādes, NVO, sociālie dienesti u.c.

Projekta darbībās jāiesaista vismaz 2 veidu partneri.

Pieteikšanās termiņš – 2013. gada 1. marts.

Projekta pieteikumi jāiesniedz elektroniski, aizpildot on-line pieteikuma formu "SWIM" sistēmā internetā, kā arī jāiesniedz izdrukāti un parakstīti pieteikumi (2 kopijas un 1 oriģināls) ar pavaddokumentiem uz šādu adresi:

European Commission
Employment, Social Affairs and Inclusion DG
Unit C4-Employment Services, EURES – Call for proposals VP/2012/013
Archives-Courier service J27 0/115
B-1049 Brussels (Belgium)

Jautājumus var sūtīt uz oficiālo e-pastu: empl-vp-2012-013 PIE ec.europa PUNKTS eu

Projektu pieteikuma forma, Finanšu rokasgrāmata un cita veida informācija par projektu konkursu pieejama oficiālajā ES programmas Progress mājas lapā.


Informācijas avots: Labklājības ministrija

20.12.2012

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031